Nekonstatē kriminālpārkāpumus zirga gaļas apritē (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) šodien pabeigtajā pārbaudē nav konstatējusi krimināla rakstura pārkāpumus zirga gaļas apritē.

Izvērtējot pārbaudes laikā iegūto informāciju, izpētot Latvijas un Eiropas Savienības normatīvos aktus un izvērtējot uzņēmumu paskaidrojumus, policija nav konstatējusi krimināla rakstura pārkāpumus, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Sintija Virse.

Taču iegūtā informācija liecina par administratīvo pārkāpumu pazīmēm, proti, pārtikas aprites prasību pārkāpšanu, dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu un atvasinātu produktu aprites prasību pārkāpšanu, kā arī dzīvnieku kapsētu iekārtošanas un uzturēšanas prasību pārkāpšanu un informācijas nesniegšanu par preci. Šādi administratīvie pārkāpumi ir Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) kompetencē.

Pārbaudes laikā nav konstatēti gadījumi, kad patērētājam būtu nodarīts vai radīts būtisks kaitējums, kas ir viens no priekšnoteikumiem kriminālprocesa sākšanai.

Pamatojoties uz iepriekšminēto ENAP pieņemts lēmums par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu, jo izdarītajā nodarījumā nav nozieguma sastāva.

Jau ziņots, ka PVD vērsās VP, Valsts ieņēmumu dienestā un Konkurences padomē ar lūgumu saskaņā ar savu kompetenci veikt pārbaudes vairākos Latvijas uzņēmumos, jo PVD rīcībā ir informācija par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, proti, krāpšanu, zirga gaļu pavaddokumentos norādot kā liellopu gaļu, kā arī nenoformējot pavaddokumentus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu