"Liiv Riek", Mākslas dienas u.c. Brīvdienu ceļvedī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Iestājoties siltākam laikam, arvien vairāk dažādos Latvijas nostūros norisinās interesanti brīvdabas pasākumi, uz kuriem var doties gan ar ģimenēm, gan draugiem. Šonedēļ sākas "Mākslas dienu" pasākumi, Liepājā etnomūzikas festivāls, Rundālē Mežotnes pils svētki, Livonijas sirdī – Cēsu pilsnovadā - norisināsies viduslaiku svētki. Sezonu atklāj arī Ogres estrāde, kuras skatuves dēļus pirmie iemēģinās Krievijas grupa "Vintaž", Andris Kivičs, Lauris Reiniks u.c.

PASĀKUMI

Liepājas smilšu ceļš

No 20. līdz 22. maijam Liepājā devīto reizi notiks tradicionālās kultūras pasākums "Līvas tirgus". Šogad to plānots veidot kā starptautisku tradicionālās kultūras un etnomūzikas festivālu, kur galvenais uzsvars tiks likts tieši uz latviešu kultūrai raksturīgo amatu prasmju popularizēšanu un pārmantojamības veicināšanu. Vienlaikus devīto reizi 20., 21. un 22. maijā Liepājā notiks etnomūzikas festivāls "Liiv Riek" (tulkojumā no līvu valodas – smilšu ceļš), kurā piedalīsies septiņas grupas, pārstāvot Latviju, Baltkrieviju, Lietuvu un Igauniju. Piedalīsies tādas grupas kā "Skyforger" (Latvija), "Auļi" (Latvija), "Dzelzs vilks" (Latvija), "DER" (Latvija), "Vagilased" (Igaunija), "Žalvarinis" (Lietuva) un "Bifolk" (Baltkrievija). Festivāls solās būt interesants un krāsains – grupa "Dzelzs vilks" apstiprinājusi, ka uzstāsies ar jaunām, vēl nedzirdētām folkdziesmām, bet pagānmetālisti "Skyforger" pirmo reizi Liepājā atskaņos savu akustisko folkprogrammu.

Mākslas festivāla laikā gājiens uz Vidzemes tirgu
Mākslas festivāla laikā gājiens uz Vidzemes tirgu Foto: LETA

Starptautiskā mākslas festivāla "Mākslas dienas 2011" pasākumi notiek visā Latvijā no 6. maija līdz 5. jūnijam. No 13. maija Brīvības ielas alejā festivāla laikā notiek Starptautiskais monumentālo mozaīku simpozijs, kurā piedalās mākslinieki no Latvijas, Vācijas, Grieķijas, Turcijas, Irānas, Izraēlas un Spānijas. Piektdien, 20.maijā plkst. 17 notiks Mākslas dienu gājiens, kas sāksies pie Raiņa pieminekļa Esplanādē. Gājiena mērķis būs Vidzemes tirgus, kur tiks atklāts Mākslas paviljons. Tajā trīs dienu garumā notiks mākslas izstādes "Trojas zirgs" un "Tirgus diena", kā arī īpašas muzikālas programmas.

Savukārt plkst.21 festivāla "Mākslas dienas 2011" laikā Rīgā, Vidzemes tirgus paviljonā, notiks grupas "Dzelzs vilks" koncertizrādes "Zoopera. Dzīvnieks pilsētā" pirmuzvedums. Izrāde "Zoopera. Dzīvnieks pilsētā" ir mūzikas, vārdu, kustības un gaismas priekšnesums, kura radīšanā un īstenošanā līdz ar "Dzelzs vilka" mūziķiem iesaistījušies arī laikmetīgās dejas horeogrāfs Andris Kačanovskis, režisore Inese Mičule un gaismu mākslinieks Egils Kupčs.

Padomju tehnikas automašīnu brauciens

21. un 22. maijā, norisināsies padomju tehnikas automašīnu brauciens no Rīgas uz Pāvilostu un Liepāju. Antīkie automobiļi brauciena laikā piestās Ozolpilī, Pedvāles brīvdabas mākslas muzejā, Liepājas Karostas cietumā un Pāvilostā. Brauciena laikā notiks konkursi, sacensības un dažādu nomināciju piešķiršana. Brauciena sauklis šogad ir "Nacionālās zvejas īpatnības", līdz ar to brauciena dalībniekiem jāparūpējas par atbilstošu auto un ekipāžu noformējumu. 21.maijā no plkst.10 līdz plkst.11 atraktīvie braucamrīki un jautrās ekipāžas būs apskatāmas Ozolpilī, Engures novada Smārdes pagastā. No plkst.12 līdz plkst.14 automašīnas būs apskatāmas Pedvāles brīvdabas mākslas muzejā. 21.maijā plkst.16 Pāvilostā notiks Pilsētas svētku parādes brauciens. Savukārt Liepājas Karostas cietuma teritorijā automašīnas būs apskatāmas 22.maijā no plkst.12 līdz plkst.14.

Ogres estrādes sezonu atklās Reiniks, Kivičs un "Vintaž"
Ogres estrādes sezonu atklās Reiniks, Kivičs un "Vintaž" Foto: publicitātes

Ogres estrādē vasaras sezonu atklās piektdien, 20.maijā, un pasākuma galvenais viesis būs krievu grupa "Vintaž" (Винтаж). Uz skatuves šajā vakarā kāps arī grupa "Z-Scars" un dziedātājs Lauris Reiniks. Savukārt DJ mūzikas cienītājiem būs iespēja baudīt Toma Grēviņa sniegumu, bet regeja un hausmūzikas ritmus kopā ar dīdžeju duetu "Cyristral Sound Sistem" varēs klausīties speciālajā Ogres estrādes muzikālajā teltī. Sezonas atklāšanas pasākums sāksies plkst.19 un ilgs līdz pat plkst.5.

Viduslaiku svētki Livonijas sirdī

21. un 22. maijā pašā Livonijas sirdī – Cēsu pilsnovadā - norisināsies viduslaiku svētki, kuru ietvaros laika pārbaudi izturējusī augstā māksla, mūzika, prasmes, modes un sacensību gars atdzīvinās Cēsu pili sestdienā, 21. maijā, un Āraišu vēsturisko centru svētdienā, 22. maijā. Cēsu pils dienas, 21. maija, galvenā svētku tematika – sieviete viduslaikos. 22. maijā Livonijas svētki atdzīvinās abus Āraišu ezera krastus - ezerpils senvietā pulcēsies vēsturiskās rekonstrukcijas un dzīvās vēstures kopas no Latvijas un Igaunijas, demonstrējot dažādu amatu prasmes, pils pussalā izvietosies seno amatu meistaru un tradicionālo izstrādājumu gadatirgus.

Foto: publicitātes

21.maijā visi aicināti uz Meža dienu 2011 lielajiem svētkiem "Meža dienas Mežaparkā". Visas dienas garumā Mežaparkā darbosies meža radošās darbnīcas, būs iespēja piedalīties dažādās atrakcijās, apskatīt lielformāta foto izstādi un Latvijas lauksaimniecības universitātes (LLU) Meža fakultātes studentu veidoto meža taku, kā arī vērot koka skulptūru darināšanas paraugdemonstrējumus. Darbosies arī koka izstrādājumu, lietišķās mākslas darinājumu un stādu tirdziņš. Klātesošos priecēs Siguldas Mākslu skolas pūtēju orķestris "Sudrabskaņa", Aija Andrejeva, Jānis Stībelis, grupa "Triānas parks", Liepājas cirka studija "…beztemata" un Rīgas pilsētas bērnu popgrupu koncerts "Par zaļu pat vēl zaļāks…".

Arkādijas parkam 100

Sestdien, 21. maijā, Arkādijas parkā no plkst. 10 līdz 23 notiks Arkādijas parka 100. vārdadienas svinības. Pārdaugavas svētku programma iesāksies ar sportiskām aktivitātēm. No plkst. 10 notiks tradicionālais skrējiens ģimenēm "Arkādijas apļi", bērnu riteņbraukšanas sacensības un jauniešu futbola turnīrs. Svētku oficiālā atklāšana gan notiks plkst. 12 Arkādijas parka estrādē.

Rundāles novadā notiks Mežotnes pils svētki

21.maijā Rundāles novadā norisināsies Mežotnes pilskalna svētki. Svētki veltīti zemgaļu vēsturiskā novada Upmales pagātnei un tradīcijām, kuras ir saistošas mūsdienu pasaulē. Šogad svētkiem atvēlētas vairākas norises vietas, tāpēc ir vērts laikus izpētīt programmu, lai nepalaistu garām interesantākos notikumus.

Live Brass
Live Brass Foto: www.live-brass.lv

Ventspilī jauniešu pūtēju orķestru festivāls

Ventspilī 21. maijā jau trešo reizi notiks Ventspils Starptautiskais jauniešu pūtēju orķestru festivāls. Teātra namā "Jūras vārti" tradicionāli notiks jauniešu pūtēju orķestru konkurss, kas ir festivāla galvenais notikums. Tajā piedalīsies pūtēju orķestri no Daugavpils, Jūrmalas, Talsiem, Rīgas, Ventspils, Birzgales, Šilagales, Šauļiem (Lietuvas), Tallinas (Igaunijas) un Gotlandes (Zviedrijas).

Jelgavas Bigbendam 20!

22.maijā plkst.20 Latvijas Nacionālajā teātrī Rīgā Raita Ašmaņa vadītais Jelgavas Bigbends ar vērienīgu džeza un populārās mūzikas koncertprogrammu svinēs 20 gadu jubileju. Koncertā skanēs bigbenda spilgtākie skaņdarbi no zemēm, kurās tas koncertējis savos 20 pastāvēšanas gados - Latīņamerikas (Brazīlijas, Meksikas, Peru), Itālijas, Vācijas, Spānijas, Francijas un citām. Savukārt melodiju telpā būs iespēja ceļot kopā ar maestro Raimondu Paulu, vijoles virtuozu Raimondu Ozolu, tenoru Jāni Kurševu, šarmanto dziedātāju Amber, samtainās balss īpašnieku Normundu Rutuli un ekspresīvo Ievu Kerēvicu, kā arī ar jaunajiem un talantīgajiem mūziķiem Reini Ašmani, Aivaru Konuti un daudzsološajiem dziedātājiem Daumantu Kalniņu un Aneti Kotoviču.

"Tarakany"
"Tarakany" Foto: publicitātes

22.maijā klubā "Godvil" uzstāsies viena no Krievijas populārākajām hiphopa grupām "Kasta". Tradīcijām bagātākā un radošākā Krievijas hiphopa grupa – šis apzīmējums visprecīzāk raksturo apvienību "Kasta". To apliecina viņu radošā biogrāfija – izdoti 14 dziesmu albumi, nofilmēti 17 videoklipi, no kuriem septiņi ieguvuši augstus vērtējumus MTV un Muz - TV - populārāko hitu aptaujās.

Savukārt Rīgā, klubā "Nabaklab" 22. maijā uzstāsies leģendārā krievu pankroka grupa "Tarakany". "Tarakany" ir viena no veiksmīgākajām un vecākajām pankroka grupām Krievijā, kas savu darbību sāka 1991. gadā un līdz šim izdevuši 13 albumus, kā arī neskaitāmus singlus un izlases.

Bastejkalnā Vāgners

Svētdien, 22.maijā, vācu komponistam Rihardam Vāgneram apritēs 198.gadskārta, tādēļ kultūras biedrība "Baltais sapnis" Bastejkalnā organizēs komponistam veltītu muzikālu atceres pasākumu. Muzikālais priekšnesums, kurā piedalīsies Arvīda Platpera vīru ansamblis un Rīgas Vācu kultūras biedrības vokālais ansamblis "Morgenrot", notiks plkst.15 pie SIA "Rīgas ūdens", Basteja bulvārī 1, kanāla malas apstādījumos.

TEĀTRIS

Komunālā dzīvokļa "Krāsainās pasakas" JRT

Valmieras teātris ar izrādi "Krāsainās pasakas" maijā viesosies Jaunajā Rīgas teātrī. Izrādes būs skatāmas 20. maijā plkst. 19 un 22. maijā plkst. 13 un 18. Izrādi pēc Imanta Ziedoņa "Krāsaino pasaku" motīviem iestudējis režisors Viesturs Meikšāns kopā ar nu jau saviem ilglaicīgajiem domubiedriem – scenogrāfu Reini Suhanovu, kostīmu mākslinieci Annu Heinrihsoni, kustību konsultanti Lindu Mīļo un aktieriem Inesi Ramuti, Mārtiņu Meieru, Ivo Martinsonu, Ingu Siliņu, Māri Bezmeru, Oskaru Morozovu, Elīnu Vāni, Māru Vīganti, Daci Eversu un Kārli Neimani.

Liepājas teātrī notiks lugu ekspresdarbnīca

Piektdien Liepājas teātrī noslēgsies lugu ekspresdarbnīca, ko vadīs dramaturgs un režisors Lauris Gundars. Gundars pašlaik Liepājas teātrī iestudē savu lugu "Laimesciema podniekdarbnīca", kuras pirmizrāde paredzēta 2.jūnijā. Tā kā dramaturgs ir arī Latvijas Kultūras akadēmijas dramaturģijas programmas vadītājs, esot Liepājā, viņš nolēmis sarīkot lugu ekspresdarbnīcu, jo, viņaprāt, klusībā daudziem ir padomā kaut vai viena luga. Gundars aicina piedalīties ekspresdarbnīcā ikvienu, kurš jebkad gribējis rakstīt vai ir jau kaut ko uzrakstījis, bet darbu noslēpis atvilktnē. Darbnīcas mērķis ir veicināt latviešu lugu rašanos, motivēt jaunos autorus, iesācējus.

"Amadejs"

Dailes teātrī iestudēta Pītera Šefera drāma "Amadejs". Izrādes režisors - Jans Villems van den Boss. Dramaturgs Pīters Šefers intriģējoši un radoši apspēlē vēstures radīto leģendu par Mocarta noindēšanu, pētot, kā Saljēri greizsirdīgā skaudība noved jauno Mocartu līdz galējai iznīcībai. Ar šo izrādi Dailes teātris turpina tradīciju runāt par izcilām vēstures un mākslas pasaules personībām, reizē piedāvājot īstenu aktiermeistarības kaleidoskopu (skat. video).

KINO

Foto: publicitātes

No šodienas Penelope Krusa, Džonijs Deps, Džefrijs Rašs un daudzi citi populāri aktieri redzami un dzirdami uz Latvijas kino ekrāniem Disneja studijas ceturtajā lielbudžeta turpinājumā "Karību jūras pirāti: Svešajos krastos" ("Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides").

Otrs nedēļas jaunums kinoteātros ir trilleris "Ielu advokāts", kas sekmīgi startējis Ziemeļamerikā. Galvenajā lomā Metjū Makonahijs. Daudzu speciālistu vērtējumā tieši šī ir viņa spilgtākā loma līdzšinējā karjerā.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

"120 stundas"

LNT šo vasaru ieskandina ar jaunu televīzijas produktu "120 stundas". No 21. maija piecu sēriju garumā būs iespēja vērot, kā piecas sabiedrībā pazīstamas blondīnes savus spēkus pārbaudīs burāšanas prasmē Vidusjūrā. Burāšanas ekspedīcijā devās asociācijas Go Blonde biedres aktrise Agnese Zeltiņa un uzņēmēja Marika Ģederte, kā arī Guna Geikina, Dace Dēnava un Laura Everte. Meitenes devušās uz Itāliju, kur sēdušās jahtā, lai burātu gar Sardīnijas piekrasti. Šova "12 stundas" dalībniecēm bija jāpierāda, ka spēj apgūt burāšanas prasmes, strādājot komandā, kā arī pakļauties visām kapteiņa Ulda Mežuļa pavēlēm!

KLUBI UN KROGI

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) 20. maijā plkst. 22 uzstāsies "Latvian Blues Band", bet 21. maijā plkst. 22 "Bite's Blues Band".

"Bubamara" (Audēju 8) 20. maijā plkst. 22 uzstāsies duets "U.K." (Ūdrītis un Egons Kronbergs), bet 21. maijā plkst. 21 indie rock grupa "The Next Ones".

"Cocoloco" (Pēterbaznīcas 17) 20. maijā spēlēs DJ Kaspars Bindemanis, bet 21. maijā DJ ShahS.

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) 20. maijā spēlēs DJ Rudd, bet 21. maijā DJ AG.

Oranžās brīvdienas
Oranžās brīvdienas Foto: publicitātes

"Četros baltos kreklos" (Vecpilsētas 12) 20. maijā uzstāsies Tomass Kleins un "Liepājas leģionāri" un spēlēs DJ Andris Ozols, bet 21. maijā spēlēs DJ Pēteris.

"Depo" (Vaļņu 32) 20. maijā indie disco pasākumā uzstāsies "Ca'mel" (instrumentāls indie) un "Electrate" (instrumentāli eksperimenti), kā arī spēlēs DJ Guntis un DJ Mārtiņš, bet 21. maijā spēlēs DJ Mārtiņš.

"I Love You" (Aldaru 9) 20. maijā spēlēs DJ Kārlis Dagilis, bet 21. maijā plkst. 22 uzstāsies Goran Gora.

"Ļeņingrad" (Kalēju 54) 20. maijā plkst. 20 notiks ska grupas "Oranžās brīvdienas" videoklipa prezentācija un koncerts, bet 21. maijā spēlēs DJ Ma.Be..

LMA Studentu klubā (Raiņa 23) 20. maijā plkst. 22 notiks pasākums "Iebliez vasarā", kurā uzstāsies "Age of Stones", "AK69", "Adventure Calls" un "The Solid", kā arī spēlēs DJ Andy Bassland.

"NABAKLAB" (Z. A. Meierovica 12) 20. maijā uzstāsies garage rock grupa "Knucklebone Oscar" (Somija), "Sandtrout" un "Exit", kā arī spēlēs DJ Uldis Rudaks, bet 21. maijā uzstāsies "Baložu pilni pagalmi" un spēlēs DJ Dambis.

"Pie Labvēlīgā tipa" (Raiņa 21) 20. maijā uzstāsies "bet bet" un spēlēs DJ Jax, bet 21. maijā arīdzan uzstāsies "bet bet", taču spēlēs DJ Japānis.

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) 20. maijā spēlēs DJ Artis Dvarionas (augšstāvā) un DJ AG (apakšstāvā), bet 21. maijā DJ Vital (augšstāvā) un DJ All-viss (apakšstāvā).

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu