Līgatnes pārceltuve atsāk darbu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ, darbu pēc ziemas sezonas pārtraukuma atsākusi Līgatnes pārceltuve-prāmis pār Gauju, informē Inese Kadiķe-Āboliņa, Līgatnes tūrisma informācijas centra konsultante. Jauno sezonu pārceltuve uzsāk jaunā statusā - 24.maijā Gaujas vidū uz pārceltuves tika parakstīts trīspusējs līgums starp Dabas aizsardzības pārvaldi, Līgatnes un Pārgaujas novadu pašvaldībām. Līdz ar to prāmja apsaimniekošanu no Gaujas nacionālā parka šogad pārņem pašvaldības.

Šonedēļ, pēc ziemas sezonas pārtraukuma, pārceltuve atkal atsāk savu darbu, kļūstot par ērtāko pārvietošanās veidu ne tikai līgatniešiem, bet arī tūristiem. Šogad noteiktais, pagarinātais vasaras sezonas darbalaiks ir katru dienu no plkst. 6:00 līdz plkst. 22:00.

Līgatnes pārceltuve tikusi ierīkota pēc II Pasaules kara, kad tika izpostīts tilts pār Gauju. Jau toreiz prāmis kalpoja kā transporta ceļš Līgatnes papīrfabrikas darbiniekiem. Šobrīd prāmis darbojas gan kā iecienīts tūrisma objekts, gan kā satiksmes līdzeklis, kas savieno Līgatni un Pārgauju. Īpaši svarīgi tas ir vietējiem iedzīvotājiem, kuriem bez prāmja palīdzības būtu jāmēro 40-50 km garāks ceļš.

Prāmis pār Gauju Līgatnē ir vienīgā šāda tipa pārceltuve Baltijā un vienīgā Gaujas pārceltuve. To veido divas kopā sastiprinātas laivas, uz kurām ir dēļu klājs. Pāri upei nostieptā trose neļauj prāmi aiznest pa straumi uz leju, bet no krasta uz krastu to pārvieto straumes spēks. Pārceltuve ir tehnikas vēstures piemineklis.

Pārceltuves izmantošanas biļešu cenas saglabātas iepriekšējā līmenī, kājiniekiem, velobraucējiem un automašīnu pasažieriem nosakot pārcelšanas maksu Ls 0,50. Vieglajām automašīnām brauciens izmaksās Ls 1.50. Brauciens turp atpakaļ vienas dienas laikā, kā arī brauciens tūristu grupām pieejams par izdevīgāku cenu. Tāpat noteiktas atlaides Līgatnes novada iedzīvotājiem, kā arī iespējams iegādāties mēneša abonementu.

www.visitligatne.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu