Lingitas padomi, kā lieliski tikt galā ar augstskolas sesiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Universitātēs tuvojas sesijas laiks, un daudzi jaunieši jau sāk gatavoties nozīmīgākajam gada mirklim. Arī šova «O kartes skatuve» dalībniece Lingita Lina Bopulu, kura mācās Latvijas Universitātē un apgūst baltu filoloģiju, cītīgi ir sākusi mācīties sesijai.

Izglītība meitenei ir ļoti būtiska, tā pašlaik viņas dzīvē ieņem pirmo vietu, atstājot mūziku un modeles darbu aiz muguras.

«Uzskatu, ka bez labas izglītības cilvēks nekur tālu nevar tikt, tāpēc cenšos mācīties cītīgi un ņemt visas zināšanas no skolas un dzīves, ko man sniedz. Aicinu jauniešus neapstāties pie vidusskolas izglītības, bet doties studēt, jo tā ir jauna pieredze, kas dod citu skatījumu uz dzīvi,» izglītības nozīmi skaidro Lingita.

Lingita iesaka ikvienam doties studēt to, kas tiešām patīk un padodas, jo tikai jomā, kas cilvēku saista, viņš var būt viens no labākajiem.

«Studiju programmu izvēlējos tādēļ, ka mani vienmēr ir saistījusi latviešu kultūra, vēsture, valoda, kā arī, aplūkojot eksāmenu rezultātus, manas zināšanas latviešu valodā un literatūrā tika novērtētas ar augstāko A līmeni. Man uzreiz bija skaidrs, ko vēlos studēt, un nenožēloju ne mirkli savu izvēli,» tā Lingita.

Meitene atzīst, ka skaistā laikā nav viegli koncentrēties mācībām, bet Lingita ir atradusi lielisku veidu, kā apvienot mācības ar izklaidi. Dziedātāja mācās upes krastā, ūdens nomierina, kā arī daba dod iespēju paralēli mācībām sajust saules starus, vasaras atnesto smaržu.

Kā vienu no lielākajiem uzmanības novērsējiem no mācībām meitene min ballītes.

Foto: TVNET

«Neiesaku studentiem sesijas laikā doties uz ballītēm, jo ballēšanās paņem ļoti daudz laika un enerģijas. Dažreiz ar draugiem vajag atpūsties, izrauties no mācībām, labi pavadīt laiku, bet visu vajag darīt ar mēru. Tā vietā, lai ballētos un skraidītu pa klubiem, es labāk izvēlos uzcept šašliku dārzā, labā draugu kompānijā,» izklaides paradumos dalās Lingita.

Lingita atzīst: lai arī cik labi būtu sagatavojusies eksāmenam, vienmēr ir uztraukums. Mācību saturs ir ļoti apjomīgs, nekad nevar zināt, ko pajautās, tāpēc vienmēr, lai arī liekas, ka visu zini, ir uztraukums.

«Eksāmenos iesaku vienmēr sākt ar tiem jautājumiem, kurus zini vislabāk, pēc tam apdomāties un sākt atbildēt uz pārējiem. Bieži jau zemapziņā ir pareizās atbildes, tikai tās ir grūti atcerēties. Ja trāpās kāds jautājums, uz kuru atbildi uzreiz precīzi neatceros, vispirms atbildu uz pārējiem jautājumiem, pēc tam lēnām cenšos atcerēties atbildi, dzerot ūdeni,» eksāmenu kārtošanas pieredzē dalās Lingita.

Lingitai ir redzes atmiņa, tāpēc meitene galvā cenšas iedomāties grāmatu vai kladi un, vizualizējot to, ieraudzīt pareizo atbildi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu