Pēc Somijas hokejistu svinībām uzvarētāju kausam nepieciešama restaurācija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc Somijas hokeja izlases svinībām pasaules čempionu kausam vajadzīga restaurācija, vēsta portāls "yle.fi".

Kā ziņots, Somijas izlase šogad otro reizi vēsturē triumfēja pasaules čempionātā, finālmačā ar 6:1 pieveicot Zviedriju.

Trofejas labošana notiek Helsinkos. Zelta kalējs Petri Malinens tic, ka to spēs restaurēt.

Kausam ir vairākas buktes, bet tā rokturi atdalījušies no galvenā korpusa. Savukārt Malinens izteicās, ka balva nav pārāk veiksmīgi izgatavota, jo tās rokturi ir pārāk smagi.

Kausa bojājumos esot vainojamas mežonīgās svinības un tā sliktā konstrukcija, uzskata Malinens.

"Šis projekts ir diezgan liels izaicinājums," teica zelta kalējs. "Es pie tā strādāju jau divas dienas, un ceturtdien tam vajadzētu būt gatavam. Ticu, ka viss tiks paveikts laikā."

Tāpat uz Malinenu tiek izdarīts neliels spiediens, jo Somijas izlase kausu vedīs uz kapteiņa Miko Koivu dzimto pilsētu Turku.

Kā vēstīja televīzijas kanāls "YLE Sport", trofeja, kas vērta simtiem tūkstošu eiro, pie zelta kalēja aizvesta piecos gabalos.

Pēc čempionāta savdabīgu izgāšanos piedzīvoja Somijas hokeja izlases vārtsargu treneris Pasi Nurminens, kurš, atrodoties smagā alkohola reibumā, sagaidīšanas ceremonijā lidostā nokrita pie lidmašīnas trapa.

Nurminens no lidmašīnas izkāpa viens no pēdējiem un, neskatoties uz to, ka tika pieturēts, pēdējo pakāpienu veica neveiksmīgi, noveļoties uz sarkanā paklāja tieši priekšā pasaules čempionu kausam. Treneris kādu brīdi palika guļot, bet pēc tam cēlās augšā.

Jau pirms tam no lidmašīnas bija izkāpuši Somijas izlases hokejisti, kuri par notikušo skaļi smējās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu