Morālā sabrukumā darbu pamet Ventspils policijas priekšnieks

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas (VP) Ventspils policijas iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons iesniedzis atlūgumu, apstiprināja VP Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Neredz perspektīvas

Vilemsons savus pienākumus turpinās pildīt līdz 27.maijam, bet, kurš būs jaunais iecirkņa priekšnieks, pagaidām vēl nav zināms.

"Es neredzu perspektīvas tam, kas notiek policijā, viss ir uz sabrukuma robežas, sevišķi pēc reģionālās reformas,"

sacīja Vilemsons. Viņš atklāja, ka darbu turpina pamest liels skaits policistu, kuri ar niecīgo atalgojumu nespēj nodrošināt sevi un savas ģimenes.

Ventspils iecirknī pašlaik no 113 vakancēm nav aizpildītas 38 un darbu turpina pamest pieredzējuši darbinieki. Par saviem plāniem tuvākā mēneša laikā pamest darbu policijā Vilemsonu informējuši trīs Ventspils iecirkņa darbinieki.

Vilemsons atzīst, ka iecirkņa priekšnieka spēkos nav iespēju kaut ko ietekmēt: "Ne no manis kāds ko var paprasīt, ne man ir iespēja kaut ko panākt." Citādi bijis pirms 2009.gadā veiktās VP reformas, pēc kuras bijušās pilsētu un rajonu policijas pārvaldes tika pārveidotas par iecirkņiem, bet visā Kurzemē tika izveidota viena liela - Kurzemes reģiona - pārvalde.

Alga samazināta par 60%

Vilemsons atzina, ka šis viņam bijis smags lēmums, kas pieņemts pēc ilgām pārdomām, jo darbs policijā, kur viņš nostrādājis 15 gadus, viņam bijusi sirdslieta. Viņš neslēpa, ka arī paša zemais atalgojums bijis viens no faktoriem, kas pamudinājis iesniegt atlūgumu, - salīdzinot ar 2008.gadu, viņa alga samazinājusies par 60%.

Vilemsons pametīs darbu iekšlietu sistēmā, bet neatklāja, kādā jomā plāno darboties turpmāk. Viņš nešaubās, ka ar iegūto izglītību un 15 gadu darba pieredzi policijā, tostarp piecus gadus vadot Ventspils policijas pārvaldi un pēcāk iecirkni, spēs atrast piemērotu darbu. Uz jautājumu, vai viņam jau ir padomā konkrēta darba vieta, Vilemsons noteiktu atbildi nesniedza.

Jau ziņots, ka 6.jūnijā amatu atstās arī iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V). Jauni kandidāti ministra amatam pagaidām nav izvirzīti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu