Vasiļjevs plāno atvadīties no hokeja izlases

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Latvijas hokeja valstsvienības kapteinis Herberts Vasiļjevs plāno atvadīties no izlases, ceturtdien vēsta laikraksts "Diena".

Pieļauj, ka izlasei vairs nebūs vajadzīgs

34 gadus vecais hokejists pastāstījis, ka nacionālajai komandai varētu palīdzēt tikai ļoti lielas nepieciešamības gadījumā. ''Domāju, ka tādas situācijas kā šogad vairs nebūs un izlase varēs iztikt bez manas palīdzības,'' viņš sacīja.

Savu nodomu beigt karjeru izlasē pieredzējušais uzbrucējs skaidro šādi: "Ir jau iekrāti desmit pasaules čempionāti, pēdējos astoņus gadus regulāri esmu palīdzējis izlasei.

Katru pavasari pagarinot sezonu, parādās nogurums. Tas arī ir galvenais iemesls.''

''Ne tikai fiziskais, bet arī psiholoģiskais nogurums ir par iemeslu tam, kāpēc nākamajā pavasarī domāju atteikties no spēlēšanas pasaules čempionātā."

Jūtot fizisko nogurumu

Viņš atklāja, ka vairs neesot tik laba fiziskā kondīcija kā pirms vairākiem gadiem. "Pats arī jūtu, ka nav vairs asuma, kas bija pirms trijiem vai četriem gadiem. Saša Ņiživijs arī ir pateicis, ka vairs nespēlēs."

Tomēr Vasiļjevs kategorisku nē izlasei nesaka. "Situācijas mēdz būt dažādas.

Ja tomēr būs tā, ka mana palīdzība būs ļoti nepieciešama, tad izvērtēšu situāciju," klāstīja hokejists.

"Nedomāju gan, ka arī nākamgad būs sastāva komplektācijas problēmas. Gan jau nebūs tik daudz traumēto un arī tie, kas šogad nespēlēja, atgriezīsies valstsvienībā."

Latvijas nacionālās komandas rindās Vasiļjevs piedalījies 10 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. Izlasē viņš debitēja 1998. gadā Šveicē.

Pasaules čempionātos Vasiļjevs guvis deviņus vārtus un izpildījis 17 piespēles, iekrājot 26 rezultativitātes punktus.

Arī nākamajā sezonā Vasiļjevs spēlēs Vācijas augstākās līgas klubā Krēfeldes "Pinguine".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu