Reklamējot partiju, zaudē darbu vēlēšanu komisijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: liepajniekiem.lv

Gunārs Silakaktiņš, kurš, būdams Vēlēšanu komisijas loceklis, reklamējis partiju, labprātīgi apturējis savu darbību komisijā, pastāstīja Liepājas domes Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ildze Lagzdiņa.

«Viņš tomēr pieturējās pie ētikas. Mēs viņam piedāvājām darbību apturēt,» atzina Lagzdiņa. Pilsētas domes vēlēšanas komisija vadīs sešatā, nepilnā sastāvā. Silakaktiņš darbību apturējis līdz 2. jūnijam, kamēr notiks vēlēšanu rezultātu apkopošana un balsu skaitīšana.

Lagzdiņa sacīja, ka komisija galā ar darbu tiks arī bez Silakaktiņa, jo tā jau neesot pirmā reize, kad viņš pārtrauc darbu komisijā vēlēšanu dēļ – iepriekš ir arī pats bijis deputāta kandidāts.

Silakaktiņš piedalās politiskajā reklāmā gan internetā, gan pilsētvidē viņa portrets ieraugāms mobilajā reklāmā.

Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa skaidroja, ka pasaulē ir pieņemta prakse, ka vēlēšanu komisiju locekļi ievēro neitralitāti, arī Latvijā pēc «likuma gara» aģitējošs vēlēšanu komisijas loceklis nav pieļaujams, lai arī «pēc burta» likumu var skaidrot dažādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu