Elli U apceļo Rodas salu (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Elli U tikko ir atgriezusies no piecu dienu atpūtas brauciena uz Grieķiju, kuru viņai kā pārsteigumu uzdāvināja draugi. Dziedātāja ir atpūtusies un nu aktīvi gatavojas sava bakalaura darba aizstāvēšanai.

Dziedātāja jau pirms gada bija Grieķijā, arī toreiz ceļojumā meitene devās ar šo pašu draugu grupu, kurā ietilpst hokeja spēlētāji, dejotājas, modeles un vienkārši biznesa cilvēki. Tika apmeklētas Atēnas.

«Mēs visi esam ļoti aizņemti, pārsvarā tikai sarakstāmies portālā «Facebook» vai sazvanāmies. Brīžos, kad esmu Maskavā, bieži vien nevaram normāli satikties, lai parunātos. Maskavā ir tāds dzīves temps, ka vienkārši nesanāk,» stāsta Elli U.

Foto: No personiskā arhīva

Visa kompānija izdomāja atkārtot ceļojumu, braukt sauļoties un baudīt Grieķijas dzīvi. Tā kā Elli U dzīvi šobrīd aizpilda gatavošanās bakalaura darba aizstāvēšanai un dizaina darbi, ar kuriem viņa nodarbojas Maskavā, mūziķei nācās atteikties no atpūtas.

«Mana draudzene uzzināja datumus, kad esmu aizņemta, un to, kad man būs brīvāka nedēļa, tā mani draugi man uzdāvināja piecu dienu atpūtu lieliskajā Rodas salā. Nevarēju atteikties no tādas dāvanas. Ātri pārcēlu dažus plānus, atteicos no pasākumiem, vienai dizainerei nācās pat pārcelt modes skati, lai es varētu tajā dziedāt, bet es sakārtoju savu grafiku un devos uz šo skaisto sapņu vietu,» sajūsmināti stāsta Elli U.

Foto: No personiskā arhīva

Elli U zina stāstīt, ka Rodas sala ir viens no viduslaiku vēstures lepnumiem. Salas lepnums – Lindos pilsēta, kura sajūsmināja dziedātāju ar savām šaurajām, mazajām, bruģētajām ieliņām.

«Uz salas ir apskatāmi senās Grieķijas kultūras pieminekļi. Mani īpaši apbūra Afrodītes templis un olīvkoku birzis, daba un kultūras pieminekļi Grieķijā ir lieliski. Mēs noīrējām automašīnas un apceļojām visu salu,» piedzīvotajā dalās Elli U.


Dziedātājai ļoti patīk Grieķijas iedzīvotāji, kuri, neskatoties uz to, ka daudziem neklājas dzīvē nemaz tik labi, jo Grieķijā vēl nav beigusies ekonomiskā krīze, tomēr smaida un ir vienmēr pozitīvi.

«Latvijā arī, protams, ir daudz pozitīvu cilvēku, bet mums nav tik daudz saules un tik zilas jūras, un arī mūsu dzīves filozofija ir savādāka, tāpēc arī nereti var Rīgas ielās satikt cilvēkus, kuriem ir sejas izteiksme, kas saka – man viss riebjas,» aizdomājas Elli U.

Elli U vienmēr ir teikusi, ka ir sajūsmā par itāļu virtuvi, bet nu, atklājot Grieķijas virtuves nacionālās īpatnības, meitene ir mainījusi domas un kā pirmo savu mīļāko virtuvi uzreiz aiz mūsu pašu nacionālajiem ēdieniem min Grieķijas virtuvi. Tā ir vieglāka, tajā nedominē picas un spageti, kas nebūt nav nacionālais ēdiens.

Foto: No personiskā arhīva

«Tā kā esmu sportiskas dabas, gandrīz katru dienu apmeklēju sporta zāli, man ir svarīgi tas, ko es ēdu. Grieķijā negāju uz sporta zāli, bet visas piecas dienas skrēju gar jūru,» atklāj Elli U.

No dzērieniem gan neko mūziķe nav pamēģinājusi, visu laiku dzērusi tikai apelsīnu sulu. Elli U zina, ka Grieķijā ir lielisks vīns, bet, tā kā viņa alkoholu vispār nelieto, tad arī nespēj komentēt vīnu atšķirības.

Pēc dienām, kas pavadītas, apskatot salas dabu un kultūrvēsturiskos pieminekļus, vakari tika veltīti dažādām tematiskajām ballītēm, parasti gan grieķu stiliņā, bet vienu vakaru jaunieši izdomāja paākstīties un devās uz meksikāņu restorānu, liekot galvā īstus sombrero.

«Grieķijā arī pirmo reizi spēlēju minigolfu, viss notika, kā tam bija jānotiek, man uzsmaidīja iesācējas veiksme un es uzvarēju spēli,» priecājas Elli U.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu