LOK aicina pašmāju speciālistus izstrādāt tērpus Latvijas olimpiskajai komandai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lai 2012. gada olimpiādē Londonā Latvijas olimpiskā delegācija, svinīgi un skaisti saposta, iesoļotu olimpiskajā stadionā, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) aicina pašmāju modes speciālistus piedalīties olimpiskās delegācijas parādes un atpūtas tērpu dizaina izstrādes konkursā, TVNET informē LOK.

Konkursa dalībniekiem ir jāizstrādā mūsdienīga, atraktīva un labi atpazīstama Latvijas Olimpiskās delegācijas tērpu kolekcija vasaras sezonai, kurā Latvijas sportisti, treneri, mediķi un delegācijas vadība ietu Olimpisko spēļu atklāšanas parādē, nēsātu to no olimpiskajām sacensībām brīvajā laikā, kā arī dažādos reprezentatīvos pasākumos.

''Mēs kā Latvijas nacionālā Olimpiskā komiteja ļoti ceram, ka pašmāju modes mākslinieki un uzņēmēji būs patriotiski un uzskatīs par savu goda lietu veidot Latvijas olimpiskās komandas vizuālo tēlu dalībai nākamā gada Olimpiskajās spēlēs Londonā,'' norāda LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis.

''Pirmās Olimpisko spēļu sacensības sākas jau atklāšanas ceremonijas laikā, kad miljoniem sporta līdzjutēju modri vēro olimpisko delegāciju parādi un ar interesi vērtē olimpiešu tērpu dizainu. Tāpēc katras valsts komanda īpaši rūpīgi gatavojas šim iznācienam, lai ar cieņu prezentētu savu valsti pasaulei,'' uzsver Fogelis.

Konkursa darbi ar Latvijas olimpiskās delegācijas parādes un atpūtas tērpu mākslinieciskā noformējuma skicēm un to tehnisko risinājumu jāiesniedz LOK līdz šā gada 15. jūnijam.

Dizains jāizstrādā gan sieviešu, gan vīriešu parādes un atpūtas tērpiem, kas būtu piemēroti nēsāšanai vasarā Londonā (Lielbritānija), kur klimatiskie apstākļi īpaši neatšķiras no Latvijas.

Trīs labākajiem konkursa darbu autoriem komisija piešķirs naudas balvu:

1. vietai – 500 Ls,

2. vietai – 300 Ls,

3. vietai – 150 Ls.

Konkursa nolikums atrodams LOK mājas lapā www.olimpiade.lv/lat/lok/iepirkumi-lok/54/

XXX olimpiāde Londonā notiks no 2012.gada 27.jūlija līdz 12.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu