Producents: blondīnes nemaz nav tik blondas!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pazīstamais studijas Qfilma producents Atis Balodis līdz šim organizējis vairākas 1000 jūdžu ekspedīcijas: uz Persiju, Polāro loku, Āfriku, Urāliem. Taču nu viņš LNT skatītājiem, sākot ar 21.maiju, piedāvā ko pavisam jaunu – televīzijas šovu uz ūdens "120 stundas". Turklāt atšķirībā no iepriekšējām ekspedīcijām, kurās piedalījās sabiedrībā pazīstami stiprā dzimuma pārstāvji, šajā ekspedīcijā iesaistījās piecas pazīstamas blondīnes: aktrise Agnese Zeltiņa, Latvijas blondīņu asociācijas Go Blonde prezidente Marika Ģederte, vairāku šovu dalībniece un Vice Misis Latvija ’99 Dace Dēnava, kā arī Guna Geikina un Laura Everte.

Sievietes mežā nedzīs! Jārada vidusceļš!

Īsā sarunā TVNET Balodis stāsta par ekspedīcijā pieredzēto un to, kādēļ šoreiz ekspedīcijai izvēlētas tieši dāmas. „Jau trīs gadus kolēģi, skatītāji un draugi jautāja: kad brauks sievietes?! Tajā pašā laikā, domājot par šo projektu, mocījos ar jautājumu:

kā es varētu iesēdināt džipos sievietes, iedzīt viņas Krievijas mežos un likt zāģēt kokus...

Man galīgi nelikās, ka tas būtu labi.”

Tādēļ no šīs situācijas atrasts skaists zelta vidusceļš – šovs tika filmēts Vidusjūrā pie Sardīnijas krastiem, taču, pēc Baloža teiktā, grūtības un spriedze palikusi tik un tā. Turklāt Balodim, kurš nefanojot par jūru, šķitis – šis pasākums bijis krietni grūtāks par vienu otru iepriekšējo ekspedīciju dalībnieku piedzīvoto epizodi mežā vai kalnos. „Jūra ir jūra, un ar to nav nekādi joki. Un jahta ir slēgta telpa. Tā nav nekāda lidmašīna, no kuras var izkāpt tad, kad kļūst slikti vai kad apnīk.

Jūra meitenēm bija arī psiholoģiska pārbaude!

Producents atminas, kā filmēšanas laikā šova dalībnieces izbaudījušas visus iespējamos laika apstākļus: vēju, kas pūtis ar ātrumu 20 metri sekundē, trīs metrus augstus viļņus, lietu...

Kāpēc blondīnes?

Savukārt blondīnes projektam izvēlētas ļoti vienkārša iemesla dēļ: tādēļ, ka šova veidotāji šajā pasākumā sadarbojušies ar Latvijas blondīņu asociāciju Go Blonde. „Mums pašiem tas likās interesanti. Veidojot ekspedīcijas, esam sapratuši –

skatītājiem ir interesanti tad, ja interesanti ir pašiem veidotājiem,

ja ir jauni atklājumi, lietas, kas mainās, ja var lauzt stereotipus.”

Producents neslēpj, ka, veidojot ekspedīciju, viņam nācies krasi mainīt domas par blondīnēm un lauzt daudzus dzīves gaitā izveidojušos stereotipus. „Man likās: nu, viņas ir tādas sabiedrības dāmas, kas nevarēs uz jahtas izdarīt. Viņas varēja visu – uzvilkt buru, sasiet mezglu, vadīt lielu jahtu – okeāna klases katamarānu, apgūt navigāciju, kas absolūti nav viegla lieta! Un, galu galā, izveidot komandu. Doma bija uz jahtas klāja uzlikt piecas meitenes, kas neko nezina par burāšanu un jahtām. Tā arī izdarījām: bija kapteinis, meitenes un liela jahta...”

Producents neslēpj, ka ir pārsteigts par ekspedīcijā pieredzēto, un sola, ka

nekad vairs neko sliktu neteiks par blondīnēm...
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu