Noskaties: Vēlreiz - gada vārti hokejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Somijas izlases 19 gadus vecais uzbrucējs Mikaēls Granlunds pasaules čempionāta (PČ) hokejā pusfinālā pret Krieviju guva fantastiski skaistus vārtus, liekot par paveikto brīnīties ne tikai laukumā esošajiem spēlētājiem, bet visai pasaulei. Kopš tā brīža pagājušas jau vairākas dienas, taču sabiedrībā joprojām tiek apbrīnota jaunā talanta drosme un meistarība. Nolēmām par šo atgādināt jums, mazliet atgriežoties PČ gaisotnē.

Otrajā trešdaļā Granlunds apslidoja krievu vārtus, pacēla ripu uz nūjas lāpstiņas un iemeta to virs Konstantīna Baruļina pleca, panākot 1:0.

Jāatzīmē, ka šie vārti bija uzvaru nesoši, jo Somija bija pārāka ar 3:0, iekļūstot turnīra finālā, kur ar 6:1 pārspēja Zviedriju.

Granlunds gan neuzskata, ka būtu paveicis kaut ko īpašu.

''Man par šo tēmu uzdoti jau miljons jautājumi. Taču esmu pieticīgs, pārāk nemīlu sevi slavēt. Neko īpašu es neizdarīju, pildīju savus pienākumus,'' intervijā izdevumam ''Sport-Express'' teica Granldunds.

Savas karjeras laikā viņš šādā veidā bija izcēlies jau vairākas reizes, taču šie vārti tomēr bija īpaši un nozīmīgi.

''Tādus brīnumus rādīju jau junioru līgās un elites divīzijas čempionātā Somijā. Taču iemestā ripa Krievijas vārtos bija īpaša. Un ne tikai tāpēc, ka tie bija uzvaras vārti pusfinālā. Parasti šādu kustību izpildīju, kad stāvēju uz vietas, bet šoreiz guvu vārtus pietiekoši lielā ātrumā,'' teica uzbrucējs.

Čempionātā Granlunds izcēlās ar deviņiem gūtajiem punktiem (2+7).

Pagājušo sezonu viņš aizvadīja Somijā, bet 2010. gadā viņu ar kopējo devīto numuru draftēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Minesotas ''Wild''.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu