Bin Ladena vietā stājies Saifs al Adels

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Osamas bin Ladena likvidācijas grupējuma "Al Qaeda" operatīvo un kaujas vadību uzņēmies Saifs al Adels, ziņo "Reuters".

Ziņas par Adela statusa maiņu grupējumā sniedzis Homans Benotmans - agrākais bin Ladena līdzgaitnieks, kurš tagad sadarbojas ar amerikāņu specdienestiem.

Pieļauj vadības maiņu nākotnē

Netiek arī izslēgts, ka nākotnē al Adels grupējuma vadību nodos Aimanam al Zavahiri, kurš grupējumā patlaban ir otrs augstākais vadītājs.

Jau iepriekš izskanēja pieņēmumi, ka tieši al Zavahiri kļūs par bin Ladena "mantinieku". Al Adela stāšanās amatā liecinot tikai par to, ka grupējuma sabiedrotie uztraucas par "Al Qaeda" nākotni, apgalvo Benotmans.

Par Adela galvu sola piecus miljonus

Saifs al Adels ir viens no ASV Federālā izmeklēšanas biroja visvairāk meklētajiem noziedzniekiem. Zināms, ka viņš saistīts arī ar organizāciju "Ēģiptes islāma džihāds". Al Adels saistīts ar ASV vēstniecību spridzināšanu Kenijā un Tanzānijā 1998.gadā. Par viņa notveršanai derīgu ziņu piegādāšanu izsludināta piecus miljonus ASV dolāru liela atlīdzība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu