Liene Candy ir lieliskā formā, jo ievēro Paleo diētu (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir iestājusies vasara, cilvēki vairāk domā par to, ko ēd, sāk dažādās diētas, lai pēc iespējas īsākā laikā atbrīvotos no liekā svara un spētu pēc iespējas lieliskāk izskatīties vasarīgā apģērbā. Dziedātājai Lienei Candy tā nav problēma, mūziķe jau piecus mēnešus ievēro Paleo uztura principus un jūtas apmierināta ar savu izskatu.

Paleo uztura bāzi veido zivis, dārzeņi, olas, gaļa, sēnes, zaļumi, rieksti saknes, bet no ēšanas paradumiem ir jāizslēdz piena produkti, milti, graudaugi, sāls un cukurs. Diēta balstās uz mūsu senču ēšanas paražām paleolīta laikmetā jeb tā sauktajā akmens laikmetā.


Liene Candy ir ievērojusi dažādas diētas, bet tikai šī diēta, kura neliedz normāli ēst, mūziķi apmierina, jo nav jādzīvo nepārtrauktā izsalkuma stāvoklī, turklāt ir iegūstams visai ātrs rezultāts.

«Savus ēšanas paradumus es nenosauktu par diētu, tā nav vienkārši ēšana pēc Paleo metodes, bet gan vesela filozofija, dzīvesveids. Turklāt diētu ir viegli ievērot, jo nav jābadojas un diezgan ātrā laikā ir redzams rezultāts,» pārdomās dalās Liene Candy.

Atšķirībā no citām diētām, ko mūziķe ir mēģinājusi, sākot ēst pēc Paleo uztura metodes, viņa bija pārsteigta, ka jāsāk ēst vairāk, nevis mazāk. No ēdienkartes tiek izņemts viss, ko kuņģis nespēj pārstrādāt. Tieši šā iemesla pēc ēst gribas vairāk. Taču, zinot to, ka, ēdot veselīgu un pārstrādājamu ēdienu, resnam grūti palikt, tad tas viss, protams, darbojas tikai tavā labā. Agrāk Liene Candy uzturā gandrīz nelietoja gaļu, bet nu to gatavo regulāri un ēd kopā ar salātiem, jo arī kartupeļu lietošanu ikdienā mūziķe mēģina ierobežot.

«Pēc pirmajām pāris nedēļām jutu, ka manī ir daudz vairāk enerģijas, piedevām bija samazinājies svars un no vidukļa apkārtmēra pazuduši vairāki centimetri. Arī vaidziņi, kuri parādās, ja mazliet pieņemos svarā, pazuda, un visu to sasniedzu, neizjūtot izsalkumu,» tā Liene Candy.

Paleo uztura ievērošana liek Lienei Candy eksperimentēt virtuvē, meklēt jaunas ēdienu receptes un gatavot jaunus, līdz šim negatavotus ēdienus.

Arī dažas draudzenes ir sākušas šādu uztura principu, redzot izmaiņas Lienē. Kā piemēru varam minēt žurnālisti Unu Ulmi.

«Iesaku ikvienam uzturā lietot zivis un gaļu lielos gabalos, vairāk ēst dārzeņus, salātus un atteikties no piena un miltus produktiem, tā atgriezīsies gan pašsajūta, gan nokritīsies svars, un tas viss notiks, neizjūtot īpašu saspringumu un izsalkumu,» tā nobeigumā Liene Candy.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu