Fizikas likumus aizmirstam! «Ātrs un bez žēlastības 6» (41)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Asa sižeta filma «Ātrs un bez žēlastības 6» («Fast and the Furious 6») ir atgriezusies uz mūsu kino ekrāniem. Šis ir jau sestais franšīzes turpinājums, un režisora krēslu atkal ieņēmis ir Džastins Lins (Justin Lin). «Ātrs un bez žēlastības 6» sasniedzis absolūtu franšīzes rekordu un savā pirmajā nedēļas nogalē spējis iekasēt 98,5 miljonus. Arī Latvijā šis grāvējs sācis ar ļoti iespaidīgu startu. Pirmajās piecās izrādīšanas dienās filmu noskatījušies 15585 skatītāji. Nopietns pieteikums, lai kļūtu par vienu no gada skatītākajām filmām.

Seriāls turpinās! Ja nezini, kas ir «Ātrs un bez žēlastības» un

ja esi nolēmis noskatīties visas daļas, tad tev tas prasīs 684 minūtes, jeb 11,4 stundas tavas dzīves.

Apraksts. Pēc tam, kad Doms, Braiens un viņu komanda Rio sarīkoja grandiozu aplaupīšanu un tika pie 100 miljoniem, viņi izklīda pa visu pasauli kur kurais. Viņi nedrīkst atgriezties mājās, un šī bēguļošana un slēpšanās ir padarījusi viņu dzīvi nepilnīgu. Tikmēr Hobss divpadsmit valstīs izseko sacīkšu braucēju-algotņu bandu, kuras iedvesmas avots un grupas vadoņa «labā roka» ir Doma mīļotā sieviete, kuru visi uzskatīja par mirušu. Letija. Vienīgā iespēja, kā apturēt noziedzīgo grupējumu, ir radīt pārspēku, tādēļ Hobss aicina Domu savākt savu elitāro komandu vienuviet Londonā.

Pārdomas: «Ātrs un bez žēlastības» franšīzes filmas ir vienas no dīvainākajām pasaulē. Viss sākās ar vienkārši nelikumīgām ielas sacensībām, bet nonācis ir līdz Džeimsa Bonda cienīgam sižetam, armijas gadžetiem, un jauniešu asa sižeta komēdija ir kļuvusi par drāmu. Kas ir visdīvainākais, labākais no visiem bija piektais filmas turpinājums «Fast five». Patiesībā daudz pat nav ko stāstīt, jo kurš gan nezina, kas ir šīs filmas, un godīgi - kurš gaida kaut kādu milzīgu pavērsienu un kaut ko super jaunu vai oriģinālu?

Kadrs no filmas «Ātrs un bez žēlastības 6»
Kadrs no filmas «Ātrs un bez žēlastības 6» Foto: Ekrānuzņēmums no YouTube video

Šajā daļā visi varoņi ir kļuvuši superbagāti un atsaucas uz komandas sanākšanu tikai tāpēc, ka atradusies it kā ceturtajā turpinājumā mirusī Mišelas Rodrigezas (Michelle Rodriguez) atveidotā Letija. Doms nolemj viņu uzmeklēt un glābt.

Šajā turpinājumā vislielākais un kaitinošākais mīnuss bija tā sižeta dramatizēšana. Režisors centās padarīt filmu daudz nopietnāku, nekā tā ir. Emocionālo dialogu bija stipri par daudz, un tie bija ļoti vāji. Filma bez visiem asaru pārbagātajiem tuvplāniem būtu tikai vinnējusi. Vairāku iemeslu dēļ, pirmkārt - nenopietnais sižets un triki nerada nekādu pasaulīgas realitātes sajūtu, tāpēc patiesas emocijas ir liekas. Otrkārt, neviens no šiem aktieriem nav tik spējīgs, lai lieliski izspēlētu ticamu emociju buķeti.

Lieliskākais ir triki un specefekti. Kā jau zināms, šeit fizika nepastāv. «Ātrs un bez žēlastības» pasaulē mūsu varoņiem tādi triki kā pārlēkt no mašīnas uz mašīnu, traucoties ar vismaz 200 kilometriem stundā, ir ikdiena. Lēcieni, sprādzieni, kautiņi gaisā, izbraukšana no sprāgstošas kravas lidmašīnas - tas ir tikai mazumiņš no visa, kas šajā filmā notiek. Un kāpēc gan ne? Tā ir lieliska izklaide. Turklāt foršs skaņas celiņš, seksīgas meitenes un muskuļoti čaļi noturēs jauniešus un ballīšu pavēlniekus kino krēslos vēl desmit turpinājumos.

Ja ar draugiem gribas paskatīties uz superdārgiem auto, sprādzieniem un ir patikušas iepriekšējās daļas, vīlušies nebūsiet. Protams, jāredz tad uz lielā kino ekrāna. Lai arī Džastins Lins ar šo filmu centās maznozīmīgi norādīt uz ģimenes un mājas vērtībām, tas nolasīsies retajam. Visi iet skatīties uz mašīnām un meitenēm, jēga šo filmu faniem ir mazsvarīgāka.

Šis ir bijis un vienmēr paliks «pupu un tačku» seriāls.

Svarīgi piebilst, ka pēc filmas titriem vērojams ieskats, iespējams, nākamajā daļā. Tas uzrunās daudzus asa sižeta filmu cienītājus, tāpēc nesteidzies pamest kino krēslu. Patiesībā tiešām interesanti.

Vērtējums: 6,5/10

Komentāri (41)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu