Konkurss «Dziedi» beidzas ar vētrainu ballīti (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

24. maija vakarā klubā «Pie Ltipa» notika konkursa «Dziedi» fināls. Pasākumā par galveno balvu sacentās septiņi muzikāli, aktīvi jaunieši, kuri vēlas sevi pierādīt Latvijas mūzikas dzīvē.

Konkurss «Dziedi» sastāvēja no septiņām atlases kārtām, no kurām divas kārtas bija atgriešanās koncerti. Katrā no kārtām sacentās divi jaunie mūziķi un viens, kurš uzvarēja, tika uz finālu.

Finālā par galveno balvu cīnījās Signe Dzene, Uldis Kalns, Justs Sirmais, Oskars Laganovskis, Moey Awada, Guna Bambāle, Gunta Kuļikovska.

Foto: Publicitātes foto

Žūrijas lomās iejutās «Okartes» skatuve dalībnieki Košā jeb īstajā vārdā Anita Intaite, Mārtiņš Ruskis, sociālo mediju aģentūras «Inspired Digital» vadītājs Artūrs Mednis, LTV 7 raidījuma «Ātruma cilts» vaditāja Sanita Pelēķe un uzņēmuma «Stilago» pārstāve Māra Sproģe, kā arī radio seja Kristena un, protams, galvenais žūrijas loceklis bija skatītājs. Ikviens interesents varēja iegādāties dzērienu, par to saņemot žetonu, ar kura palīdzību bija iespējams nobalsot par savu favorītu.

Dziedātājs Mārtiņš Ruskis kā savu personīgo favorite nosauc Signi Dzeni, kura mūziķa prāt izcēlās balss ziņā, bet meitenei pietrūkst skatuves harizmas, tomēr ieliekot darbu ar labiem pedagogiem no viņas varētu izveidot labu dziedātāju.

«Esmu pietiekami jauns, bet par skatuves pieredzi nevaru sūdzēties. Protams, pats arī tikai mācos, bet vērtējot citus, tu apgūsti un pamani daudz un dažādas lietas ko nebiju ievērojis uzstājoties,» komentē Ruskis.

Superfinālā iekļuva Signe Dzene, Uldis Kalns un Justs Sirmais. Uzvarētāja laurus plūca Uldis Kalns, kurš apbūra žūriju ar savu aktivitāti, enerģiju un labo balsi.

Jaunieši izpildīja dažādus ārzemju hitus dzīvās grupas pavadībā, vienīgi dalībnieks Justs superfinālā dziedāja savu dziesmu ar nosaukumu «Latvija», ieviešot pasākumā patriotisma dzirksti.

Dziedātāja Košā dažādās žūrijās ir bijusi diezgan daudz reižu, mūziķe uzskata, ka viņu aicina dažādās žūrijās, jo viņa vērtē daudzpusīgi, ir objektīva un viņu nevar uzpirkt.

«Man patīk arī iedvesmot turpināt un nepadoties savā ceļā - dodu ieteikumus un pasaku arī labās lietas, jo man patiešām rūp, lai cilvēki nodarbojas ar skaistām lietām, attīsta sevi, nevis bezjēdzīgi nosit laiku mājās pie datora. Esmu vienmēr 100 procentīgi iekšā procesā un nedaru lietas pavirši. Tas ir patīkami, ka varu dalīties ar savu pieredzi,» skaidro Košā.

Dziedātāja uzskata, ka jaunie mākslinieki vairāk «deg» par šīm lietām, vairāk pasaka un dod vairāk padomus, jo spilgtāk atceras, kas tieši tādā brīdī dalībniekam ir vajadzīgs un ir svarīgi.

«Mani favorite bija superfinālā. Manuprāt, ļoti svarīgi, lai dziedātājam ir ne vien balss, bet arī harisma, skatuviskais tēls un personība – tāpēc, jo īpaši man palika atmiņā Uldis un Justs. Uzvarētāju izvēlējāmies pēc tā, vai un cik patīkami viņā ir klausīties – jo šis taču ir dziedāšanas konkurss,» vērtēšanas kritērijus atklāj Košā.

Uzvarētājs balvā saņēma piecdesmit latu dāvanu karti no veikala «Stilago», kā arī speciālo kluba «Pie Ltipa» dāvanu karti. Arī žūrijas locekļi nepalika bešā, bet par dalību atbildīgajā vērtēšanas procesā saņēma kluba «Pie Ltipa» zelta kartes.

Foto: Publicitātes foto


Skatītāji visvairāk savas balsis bija atdevuši par Signi Dzeni, bet, apvienojot skatītāju vērtējumu ar žūrijas vērtējumu, meitenei, kura tiek dēvēta par Latvijas Pinku, uzvara netika. Otrs skatītāju mīlulis bija Moey Awada, kurš pat neiekļuva superfinālā.

Pēc konkursa oficiālās daļas ne tikai dalībnieki turpināja balēties un dziedāt karaoki, bet arī žūrijas locekļi; dziedātāja Košā no kluba izgāja tikai pēc pieciem no rīta. Visu nakti meitene izklaidējās sava puiša pavadībā.

Arī konkursa «Dziedi» uzvarētājs Uldis neatstāja ne deju zāles grīdu, ne karaokes mikrofonu līdz pat rīta gaismai, uzvara tika nosvinēta godam ar aktīvām dejām un daudzām, daudzām dziesmām.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu