Latvijas hokejistiem labākais vairākums čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Slovākijā bijis labākais vairākuma realizācijas procents, liecina organizatoru apkopotā statistika. Tāpat vairāki Latvijas spēlētāji izcēlušies arī individuāli, iekļūstot starp desmit veiksmīgākajiem hokejistiem vairākās nominācijās.

Latvijas izlase izceļas ne tikai ar vairākumu

Sešās aizvadītajās spēlēs Latvija vairākumā spēlēja 29 reizes, gūstot astoņus vārtus. Tādējādi tika realizēti 27,59% vairākumu.

Otro pozīciju ieņēma pasaules čempioni somi, kas realizēja 23,81% iespēju, bet uzreiz aiz viņiem ar 22,22% ierindojās Norvēģija.

Tāpat jāatzīmē, ka Latvija ar 109 nopelnītām soda minūtēm bija otra nedisciplinētākā komanda turnīrā, pirmo vietu šajā rangā ieņēma Krievija. Bet pēc vidēji nopelnītām soda minūtēm spēlē Latvijas hokejisti ieņēma pat pirmo vietu.

Latvijas izlases spēles klātienē vidēji apmeklēja 7308 līdzjutēju, kas ir astotais labākais rezultāts, savukārt mājinieku slovāku spēles vidēji vēroja 9301 atbalstītājs, kas deva pirmo vietu.

Rezultatīvāko vidū M.Rēdlihs un Cipulis

Par rezultatīvāko hokejistu čempionātā kļuva soms Jarko Immonens, kurš guva deviņus vārtus un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

No latviešiem visvairāk punktus iekrāja Miķelis Rēdlihs (1+6). Viņš ir arī trešais labākais rezultatīvo piespēļu dalītājs čempionātā. Savukārt Mārtiņš Cipulis ar četriem precīziem raidījumiem dala astoto vietu labāko vārtu guvēju sarakstā.

Ģirts Ankipāns ir ceturtais labākais cīnītājs iemetienos (uzvarējis 63,64% iemetienu).

Bet Edgars Masaļskis ar vidēji atvairītiem 90,50% metienu ir 13. labākais vārtsargs starp tiem, kas uz ledus pavadījuši vismaz 40% no komandas laika. Pirmo vietu šajā nominācijā ieņem Petri Vehanens no Somijas (95,43%).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu