Vairums afgāņu par bin Ladena nogalināšanu priecājoties

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vairāk nekā divas trešdaļas Afganistānas vīriešu atzīst, ka starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" vadītāja Osamas bin Ladena nogalināšana ir labas ziņas Afganistānai, liecina Starptautiskās drošības un attīstības padomes (ICOS) veiktās aptaujas rezultāti.

Tie liecina, ka 68% aptaujāto uztver Osamas bin Ladena nāvi kā pozitīvu pavērsienu savai valstij.

Dažādos reģionos dažādi viedokļi

Tomēr viedokļi ir atšķirīgi dažādās Afganistānas vietās. Piemēram, islāmistu kaujinieku "Taleban" un narkotiku tirgoņu apdzīvotajā Mardžajas pilsētā Helmandas provinces dienvidos 71% aptaujāto teica, ka bin Ladena nāve ir sliktas ziņas.

Tomēr vidēji valstī atbalsts Osamas bin Ladena nāvei ir krietni lielāks nekā noliegums, kas liecina, ka starptautisko spēku misijas darbs atbildības nodošanā afgāņu rokās ir sekmīgs, skaidro aptaujas veicēji.

Apmēram 60% aptaujāto valsts dienvidos un 80% respondentu valsts ziemeļos atbalsta pārejas procesu.

ICOS divas nedēļas aptaujāja vairāk nekā 600 vīriešus dažādās Afganistānas vietās.

Aptaujas neprecīzas, to veikšana - bīstama

Aptauju veikšana Afganistānā ir sarežģīta un bieži vien bīstama, tādēļ salīdzinoši nelielā respondentu skaita dēļ iegūtos secinājumus nevar attiecināt uz visiem iedzīvotājiem.

1.maijā ASV jūras spēku specvienība SEAL savrupmājā Pakistānas pilsētā Abotabadā nogalināja starptautiskās organizācijas "Al Qaeda" vadītāju Osamu bin Ladenu, kas uzņēmās atbildību par 2001.gada 11.septembra un daudziem citiem teroraktiem.

Ilgu laiku "Taleban" viņu slēpa Afganistānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu