Izglītības ministrs: vardarbības gadījums Jaunjelgavā ir ārkārtējs (69)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vardarbības gadījums skolā Jaunjelgavā ir ārkārtējs un, visticamāk, norāda arī uz sistēmiskiem trūkumiem, par satraucošo gadījumu, kurā no vecākiem skolēniem cietis pirmās klases puika, atzina izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija).

Viņš sacīja, ka ir uzdevis Izglītības kvalitātes valsts dienestam sniegt pilnu informāciju gan par konkrēto gadījumu, gan arī tiem, kas notikuši iepriekš, jo dienestā atzina, ka vardarbības gadījumi skolā bija jau trīs gadus.

Ministrs pieprasījis arī priekšlikumus par turpmāko rīcību. Informācija dienestam jāsniedz līdz dienas beigām, teica ministra biroja vadītāja Anna Kononova.

«Gadījums ir ārkārtējs un, visticamāk, norāda arī uz sistēmiskiem trūkumiem.

Jāvērtē, vai pagājušajā nedēļā pieņemtie Ministru kabineta noteikumi nepieļaus šādas situācijas nākotnē un veicinās savlaicīgu atbildīgo institūciju reakciju,» norādīja Dombrovskis.

Pagājušajā nedēļā Ministru kabinetā tika apstiprināti ierosinājumi, kas paredz vairāku pasākumu kopumu, lai agresīvie bērni neapdraudētu pārējos skolēnus.

Jau ziņots, ka vairākas valsts iestādes tikai pēc šā gadījuma publiskošanas medijos pievērsušās vardarbības problēmai skolās un arī konkrēti šā gadījuma izmeklēšanai.

Tikai mēnesi pēc vardarbības gadījuma skolēnam, kuru vaino pirmās klases bērna piekaušanā, noteikta mājmācība.

Komentāri (69)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu