Turpina svinēt Jelgavas Bigbenda 20 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jelgavniekiem.lv

22.maijā plkst.20 Latvijas Nacionālajā teātrī Rīgā Raita Ašmaņa vadītais Jelgavas Bigbends ar vērienīgu džeza un populārās mūzikas koncertprogrammu svinēs savu 20 gadu jubileju.

Koncertšova "Ceļojums kopā ar Jelgavas Bigbendu" producente Ieva Šteinberga skaidro, ka bigbenda jubilejas svinībām izraudzīta tēma "Ceļojums kopā ar Jelgavas Bigbendu", jo koncertšovā skatītājiem būs iespēja ceļot gan laikā, gan telpā.

Koncertā skanēs bigbenda spilgtākie skaņdarbi no zemēm, kurās tas koncertējis savos 20 pastāvēšanas gados - Latīņamerikas (Brazīlijas, Meksikas, Peru), Itālijas, Vācijas, Spānijas, Francijas un citām. Savukārt melodiju telpā būs iespēja ceļot kopā ar maestro Raimondu Paulu, vijoles virtuozu Raimondu Ozolu, tenoru Jāni Kurševu, šarmanto dziedātāju "Amber", samtainās balss īpašnieku Normundu Rutuli un ekspresīvo Ievu Kerēvicu, kā arī ar jaunajiem un talantīgajiem mūziķiem Reini Ašmani, Aivaru Konuti un daudzsološajiem dziedātājiem Daumantu Kalniņu un Aneti Kotoviču, apraksta Šteinberga.

Kopā ar Jelgavas Bigbendu muzicēs arī spožākie mūziķi, kas savulaik spēlējuši bigbenda sastāvā, tostarp Kristaps Krievkalns, Zintis Žvarts un vienmēr pozitīvais ritma pavēlnieks Gundars Lintiņš, kuri skatītājiem vairāk pazīstami kā muzikāli pavadošā grupa no dažādiem televīzijas šoviem, kā arī brazīliešu perkusionists Tiago Loei.

Jelgavas Bigbends
Jelgavas Bigbends Foto: jelgavniekiem.lv

Koncertšovā vērienīgās jubilejas svinības kuplinās Latvijas vadošie cirka mākslinieki, kā arī atraktīvā šova deju grupa "Ķengurroks" un daudzi citi skatītājiem vēl neatklāti pārsteigumi, sola organizatori.

Jelgavas Bigbends

Jelgavas Bigbends izveidojies 1991.gadā no visdažādākā ranga džeza mūzikas entuziastiem. Kolektīvā spēlē gan amatieri, gan profesionāli mūziķi, visus pastāvēšanas gadus bigbends ir piedalījies dažādos džeza mūzikas pasākumos, koncertos, konkursos, pieņemšanās un privātos sarīkojumos gan Latvijā, gan ārzemēs.

Bigbenda mūziķi spēlē dažādos sastāvos - sākot no nelielas džeza grupas līdz pilnam bigbendam. Gadu gaitā sastāvs ir ievērojami mainījies, taču joprojām darbojas mūziķi, kuri grupai pievienojušies neilgi pēc tās izveidošanas. Bigbendam ir ļoti plašs repertuārs, kas tālu pārsniedz klasiskās džeza mūzikas robežas, variējot starp džezu, izklaidējošo mūziku un popmūziku.

Jelgavas Bigbends sadarbojies ar ļoti daudziem gan pašmāju, gan ārzemju ievērojamākajiem solistiem un māksliniekiem, kā arī plūcis uzvaras laurus prestižos bigbendu un džeza mūzikas konkursos pasaulē, tostarp pērn saņemot trīs godalgas VI Starptautiskajā džeza mūzikas konkursā - festivālā "Swing Saxonia" Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu