Somijas hokejisti triumfē pasaules čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par 2011. gada pasaules čempioni hokejā svētdien vēlu vakarā kļuva Somijas nacionālā komanda, kas turnīra finālā Bratislavā (Slovākija) ar rezultātu 6:1 uzvarēja Zviedrijas hokejistus. Somija pasaules čempionu tronī atgriezās pēc 16 gadu pārtraukuma.

(Papildināts viss teksts.)

Pirmie vārti finālspēlē tika gūti tikai otrajā trešdaļā, kad Magnuss Pājarvi-Svensons ar negaidītu metienu pārsteidza somu vārtsargu Petri Venhanenu, bet vēl līdz pārtraukumam somi paspēja realizēt sava jaunā talanta Mikaēla Granlunda izprovocēto skaitlisko vairākumu.

Septiņas sekundes līdz pārtraukumam Jarko Immonens izdarīja patālu metienu, gūstot savus devītos vārtus čempionātā.

Trešā perioda sākumā vētraini somu uzbrukumi turpinājās un ar 46 sekunžu intervālu tika gūti vēl divi vārti. Vispirms Peteri Nokelainens noslēdza ātru uzbrukumu, bet pēc tam zviedri pazaudēja ripu savā zonā un trešo reizi Viktoru Fastu pārspēja Niko Kapanens.

Spēles beigās zviedri šķita tik demoralizēti, ka Janne Pesonens, Mika Piorala un Anti Pilstrēms guva vēl trīs vārtus, lai somu uzvara būtu vēl pārliecinošāka.

Zviedrija - Somija 1:6 (0:0, 1:1, 0:5)

Vārtu guvēji: Magnuss Pājarvi-Svensons 27:40 (1:0), Jarko Immonens (Pesonens, M. Koivu) 39:53 (1:1, vair.), Peteri Nokelainens (Pilstroms) 42:35 (2:1), Niko Kapanens (Rūtu, Komarovs) 43:21 (3:1), Janne Pesonens (Granlunds) 56:41 (4:1), Mika Piorala (M. Koivu) 57:16 (5:1), Anti Pilstrēms (Lajunens) 59:05 (6:1).

Metieni: 33 - 32

Soda minūtes: 8 - 4

Nākamais pasaules čempionāts 2012. gadā risināsies tieši Somijā un Zviedrijā.

Zviedrijas un Somijas izlasēm šis bija ceturtais savstarpējais pasaules čempionātu fināls. Līdz šim divas reizes bija uzvarējuši zviedri (1992. un 1998. gadā), bet vienu reizi (1995. gadā) triumfēja Somija, kas toreiz izcīnīja savu pirmo un līdz šim vienīgo pasaules čempionu titulu.

Somijas izlase pēdējo reizi PČ finālā spēlēja 2007. gadā, kad Maskavā (Krievijā) ar 2:4 zaudēja Kanādai.

Jau ziņots, ka pirms finālspēles turpat notika cīņa par bronzas medaļām, kurā iepriekšējā gada pasaules čempione Čehija ar rezultātu 7:4 apspēlēja Krievijas hokejistus.

PČ pusfinālā piektdien Zviedrija ar 5:2 uzvarēja Čehiju, bet Somija ar 3:0 pārspēja Krieviju.

Savukārt Latvijas izlase turnīru noslēdza 13. vietā 16 komandu konkurencē, saglabājot vietu elites grupā arī uz nākošo sezonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu