Muzeju nakts īpašā gaisotne

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar, 14.maijā, notikušie Muzeju nakts pasākumi bijuši plaši apmeklēti. Vecrīgā lielā interesentu rosība tika manīta pie Kara, Okupācijas un Farmācijas muzeja, kur cilvēku rindas sāka veidoties jau ap pulksten 19:00. Arī Saeimā un pie Prezidenta pils interesentu bija izteikti daudz!

"Muzeju nakts" pasākumu ietvaros tradicionāli liels interesentu pieplūdums bijis Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā, kurā informēja par cilvēka personīgo higiēnu dažādos laika posmos, tāpat plaši apmeklēti bijuši Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles "Arsenāls" pasākumi, kā arī citi muzeji un iestādes.

Kā informēja Kultūras ministrijā (KM), patlaban nav zināms, vai šogad "Muzeju nakts" apmeklētāju skaits bijis lielāks nekā pērn, tas būšot zināms rīt, 16.maijā, kad muzeji KM iesūtīs informāciju par apmeklējumu.

Pēc TVNET vērojumiem, šogad lielāko skaitu Muzeja nakts apmeklētāju veido ģimenes ar bērniem un vecāka gadagājuma ļaudis. Kopumā Rīgā vērojama pozitīva un mierīga atmosfēra.

Muzeju nakts apmeklētāji bija devušies ne vien aplūkot ekspozīcijas, bet arī izmantot citus izdevīgus piedāvājumus - piemēram, iegādāties grāmatas "Zvaigznes ABC" grāmatnīcās, kuras pagājušajā naktī tika tirgotas ar ļoti izdevīgām atlaidēm.

Muzeju naktī Saeimu apmeklējuši gandrīz 3800 cilvēku

Muzeju naktī Saeimu apmeklējuši gandrīz 3800 cilvēku, informēja Saeimas Preses dienests.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) Muzeju naktī tikās ar Saeimas apmeklētājiem, kā arī nobalsoja par vienu no 21.augusta logotipu konkursa skicēm.

Muzeju nakts laikā Āboltiņa pastāstīja par Saeimas deputātu darbu Saeimas sēdēs un nofotografējās ar Saeimas nama viesiem.

Piedalījās 116 muzeji

Jau ziņots, ka vērienīgākajā muzeju nozares pasākumā "Muzeju nakts 2011" piedalījās vairāk nekā 116 Latvijas muzeji, informēja Kultūras ministrijas Muzeju un vizuālās mākslas nodaļas vadītājs Jānis Garjāns.

Šogad akcijas devīze ir "Kaimiņi". Muzejos tika suminātas mūsu kaimiņu tautas un atklātas daudzveidīgās saites, kas vieno kaimiņu pagastu un kaimiņu māju ļaudis.

Muzeju nakti svin tūkstošiem muzeju Eiropā

Vienlaikus ar Latviju Muzeju nakti svinēja tūkstošiem muzeju Eiropā. Kopš 2005.gada, kad Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija iedibināja šo Eiropas akciju, tai radies daudz sekotāju. 2010.gadā starptautiskajā akcijā piedalījās 3200 muzeji 40 Eiropas valstīs.

Jau ziņots, ka pērn "Muzeju naktī" visā Latvijā muzejos viesojās vairāk nekā 250 000 cilvēku, kas ir par 20 000 mazāk nekā pirms gada, kad muzejus apmeklēja 270 000 cilvēku.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu