Bratislavā noskaidros PČ hokejā medaļu ieguvējus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā svētdien noskaidros pasaules čempionāta medaļu ieguvējus hokejā. Par zelta medaļām vakarā cīnīsies Zviedrijas un Somijas izlases, kurām šis būs ceturtais savstarpējais pasaules čempionātu fināls.

Līdz šim divas reizes uzvarējuši zviedri (1992. un 1998. gadā), bet reizi (1995. gadā) triumfēja Somija, kas toreiz izcīnīja savu pirmo un līdz šim vienīgo pasaules čempionu titulu. Zviedrija čempionu godā bijusi astoņas reizes, pēdējo reizi zelta medaļas izcīnot 2006. gadā Rīgā.

Somijas izlase pēdējo reizi PČ finālā spēlēja 2007. gadā, kad Maskavā (Krievijā) ar 2:4 zaudēja Kanādai.

Jāatzīmē, ka rezultatīvākais PČ spēlētājs joprojām ir Somijas izlases uzbrucējs Jarko Immonens. Astoņās spēlēs Immonens ir iemetis astoņus vārtus un izdarījis trīs rezultatīvas piespēles, sapelnot 11 punktus. Par punktu mazāk ir zviedram Patrikam Berglundam, kurš čempionātā pretinieku vārtsargus ir pārspējis astoņas reizes un divas reizes asistējis partneriem.

Finālspēle Bratislavas "Orange Arena" sāksies plkst. 21.30 pēc Latvijas laika un tai tiešraidē varēs sekot līdzi TV3 un "Viasat Sport Baltic" televīzijas kanālu translācijās.

Pirms finālspēles turpat notiks cīņa par bronzas medaļām, kurā tiksies iepriekšējā gada pasaules čempionāta finālisti Čehija un Krievija.

Pērn Vācijā uzvaru svinēja Čehija, tiekot pie zelta godalgām. Krievijas izlasei svētdien būs izdevība piekto gadu pēc kārtas izcīnīt pasaules čempionāta medaļas.

Cīņa sāksies plkst. 17 pēc Latvijas laika un tiešraidē to translēs TV6.

PČ pusfinālā piektdien Zviedrija ar 5:2 uzvarēja Čehiju, bet Somija ar 3:0 pārspēja Krieviju. Savukārt Latvijas izlase turnīru noslēdza 13. vietā 16 komandu konkurencē, saglabājot vietu elites grupā arī uz nākošo sezonu.

Seko TVNET!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu