Visi Latvijas pretinieki 2012. gada PČ būs zināmi svētdien

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts

Visi Latvijas hokeja izlases pretinieki 2012. gada pasaules čempionāta grupu turnīrā būs zināmi tikai pēc svētdien vakarā notikušā fināla, liecina aprēķini Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) ranga tabulā.

Pēc finālspēles būs skaidrs, kura komanda rangā ieņems pirmo vietu - Zviedrija vai Krievija, kas līderpozīcijās bija līdz šim. Tāpat tikai pēc fināla būs zināms, kuru vietu rangā ieņems Somija, kas var būt gan otrā, gan trešā un arī ceturtā. Šo komandu ieņemtās vietas rangā ir būtiskas tāpēc, ka nākamais pasaules čempionāts notiks gan Zviedrijā, gan Somijā.

Pēc komandu ieņemtajām vietām jaunajā IIHF rangā tiks veidotas grupas nākamajā PČ.

Latvija IIHF rangā saglabājusi 12.vietu, kas nozīmē, ka 2012.gadā PČ tai jāspēlē A grupā ar 1., 4., 5., 8., 9., 13. un 16.vietas īpašniecēm pēc ranga, kur izslēgtas tās komandas, kas izkritušas uz pirmo divīziju.

Jau zināms, ka pretiniekos Latvijai būs Vācijas, Norvēģijas, Dānijas un Itālijas izlases, bet pēc piektdienas pusfināliem pretinieku pulkam pievienojās arī Čehija, kas jaunākajā IIHF rangā ieņems 5. vietu.

Oficiāli par dalījumu grupās tiks paziņots pēc 2011. gada PČ noslēguma.

Saskaņā ar jauno PČ norises kārtību, katrā grupā jāaizvada apļa turnīrs un tās ietvaros četrām labākajām jānospēlē arī ceturtdaļfināla spēles. Astoto vietu ieguvējām elites divīzija būs jāatstāj.

Pirms spēlēm par medaļām vietu sadalījums rangā ir zināms jau no piektās vietas: 5. - Čehija, 6. - ASV 7. - Šveice, 8. - Vācija, 9. - Norvēģija, 10. - Slovākija, 11. - Baltkrievija, 12. - Latvija, 13. - Dānija, 14. - Francija.

Austrija, kas nākamgad spēlēs pirmajā divīzijā, ir rangā 15.vietā, aiz kuras ir Kazahstāna un Itālija, kas šogad kvalificējās čempionātam elites divīzijā 2012.gadā no 4. līdz 20. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu