Muzeju naktij liela interesentu atsaucība

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piedaloties vairāk nekā 100 muzejiem un paralēli norisinoties arī citām aktivitātēm, sestdienas vakarā, visā Latvijā notiek jau septītā ikgadējā Muzeju nakts, kas ierasti pulcē tūkstošiem interesentu un izvēršas par aizraujošu ballīti visas nakts garumā. Kā novēroja TVNET, šā gada muzeju nakti vairāk apmeklē ģimenes ar bērniem un vecāki cilvēki.

Šā gada Muzeju nakts devīze ir "Kaimiņi", kas nozīmē, ka, aplūkojot vēsturiskos eksponātus, ir iespēja redzēt arī citas ar kultūras mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu saistītās institūcijas, tostarp teātrus, koncertzāles, bibliotēkas un augstskolas.

Latvijas galvaspilsētā Rīgā novērojama īpaši liela interese par Muzeju naktī notiekošajiem pasākumiem.

Vecrīgā lielā interesentu rosība manīta pie Kara, Okupācijas un Farmācijas muzeja, kur cilvēku rindas sāka veidoties jau ap pulksten 19:00. Arī Saeimā un pie Prezidenta pils interesentu vēl joprojām ir izteikti daudz!

Muzeju nakts apmeklētāji devušies ne vien aplūkot ekspozīcijas, bet arī izmantot citus izdevīgus piedāvājumus - piemēram, iegādāties grāmatas "Zvaigznes ABC" grāmatnīcās, kuras šonakt ar ļoti izdevīgām atlaidēm tiek tirgotas līdz pat diviem naktī.

Rindas pie Melngalvju nama
Rindas pie Melngalvju nama Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Šogad lielāko skaitu Muzeja nakts apmeklētāju veido ģimenes ar bērniem un vecāka gadagājuma ļaudis.

Kopumā Rīgā vērojama pozitīva un mierīga atmosfēra.

Apmeklētāju skaits prognozējams lielāks!

Pasākuma rīkotāji prognozē, ka šogad apmeklētāju skaits varētu būt lielāks nekā pagājušogad, jo piedāvājums ir kļuvis neformālāks, tādēļ piesaista interesentus, kuri līdz šim muzejus apmeklējuši retāk.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Interesantas aktivitātes gaidāmas kā Rīgas, tā arī vairāku citu Latvijas pilsētu muzejos. Lai gūtu plašāku ieskatu par šonakt notiekošajiem pasākumiem, TVNET piedāvā savu Muzeju nakts interesantāko vietu ceļvedi (statīt resursos).

"Esam atvērti, taču interesentiem jārēķinās, ka apmeklētāju skaits tiks regulēts," Latvijas Muzeju biedrības priekšsēdētāja Ineta Zelča-Sīmansone atgādina, ka atsevišķos muzejos var nākties gaidīt rindā. Mazākie muzeji parasti izceļas ar atraktīvām un interesantām piesaistīšanas programmām, bet lielajiem tas ir ietilpības jautājums.

Tāpat atgādinām, ka arī bez pieminētajām vietām interesantas lietas notiek daudz kur citur. Vairāk informācijas par atvērtajiem muzejiem un aktivitātēm Latvijas pilsētās meklējiet rakstam pievienotajos resursos!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu