Bikovs atzīst, ka pusfinālā Somija spēlējusi labāk

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs pēc zaudējuma piektdien pasaules čempionāta pusfinālā Somijai ar 0:3 atzina, ka pretinieki spēlējuši labāk un uzvarējuši pelnīti.

Lūzums spēlē iestājies pēc Somijas izlases otrajiem iemestajiem vārtiem, taču arī pirms tā Krievija nav varējusi pretiniekiem uzspiest savu spēles stilu.

"Pie 0:1 bija momenti, taču ripa negāja vārtos. Galu galā somi spēlēja labāk," pēc zaudējuma sacīja Bikovs.

Treneris atzina, ka spēles beigās kļūdījies, jo nav noņēmis vārtsargu brīdī, kad Krievija ieguvusi četru minūšu ilgu skaitlisko vairākumu. Tāpat viņš uzskatīja, ka trīs noraidījumi Krievijas izlasei par sitieniem pretinieku vārtsargam Petri Vehanenam, bijuši taisnīgi, jo noteikumi tobrīd tika pārkāpti.

Bikovs: Granlunda vārti bija lieliski

Somijas izlases pirmos vārtus, kad 19 gadus vecais Mikaēls Granlunds ripu pacēla uz nūjas lāpstiņas un ar asu vēzienu ripu ieraidīja vārtos, Bikovs nosauca par lieliskiem, taču viņu vairāk izbrīnījis tas, ka Krievijas hokejisti nav parādījuši savu īsto meistarību un pārsvarā nodarbojušies ar skraidīšanu, nevis hokeja tehnikas demonstrēšanu.

"Mēs treneri prasām, lai ir piespēļu hokejs, taču pārdomātas un interesantas spēles bija ļoti maz," sarūgtināts bija Bikovs. Viņš gan atzina, ka laukumā viņa vadītajā komandā vienaldzīgo nav bijis, taču lielākā daļa nav spējusi parādīt pat pusi no sava potenciāla.

Ovečkins darījis, ko varējis

Spilgtākā Krievijas izlases zvaigzne Aleksandrs Ovečkins, kurš PČ četrās spēlēs nav guvis nevienus vārtus, pusfinālā centies, atdevis spēkus par visiem 100 procentiem, taču viņam joprojām neveicas. "Vairākos momentos viņš centās gūt vārtus, taču ripa tajos negāja," skaidroja Bikovs.

Spēlei par bronzas medaļām pret Čehiju krievi spēs noskaņoties, jo komandā ir profesionāli sportisti.

"Mums palikusi viena spēle, un tajā jāiet laukumā, lai uzvarētu. Čehi nav vienkāršs pretinieks, taču cita mums nebūs," domā treneris, kuram pēc zaudējuma Somijai bija pretenzijas pret visiem Krievijas komandas spēlētājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu