Zviedrijas un Somijas hokeja izlases PČ finālos tiksies ceturto reizi

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas un Somijas izlases svētdien Bratislavā aizvadīs ceturto savstarpējo pasaules čempionātu (PČ) finālu, kuros līdz šim labāk veicies zviedriem, liecina Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) informācija.

Pirmo reizi abas komandas finālā spēlēja 1992. gadā, kad Prāgā (Čehijā) Zviedrija izcīnīja uzvaru ar 5:2. Trīs gadus vēlāk Stokholmā Somija revanšējās, pretinieku laukumā gūstot vēsturisku uzvaru ar 4:1. Tā bija pirmā un pagaidām vienīgā reize, kad Somijas izlase izcīnījusi pasaules čempionu titulu.

Savukārt 1998. gadā Cīrihē (Šveicē) finālā čempioni tika noteikti divu spēļu summā. Abas spēles bija ļoti mazrezultatīvas, bet veiksmīgāki bija zviedri, kuri uzvarēja pirmajā spēlē ar 1:0, bet otrā cīņa noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Vēl intriģējošāka bija abu koamndu tikšanās 2006. gada olimpisko spēļu finālā Turīnā (Itālijā). Arī toreiz veiksmīgāki bija zviedri, kad Niklass Lidstrēms trešā perioda sākumā guva uzvaras vārtus, bet Zviedrija izcīnīja uzvaru ar 3:2.

Somijas izlase pēdējo reizi PČ finālā spēlēja 2007. gadā, kad Maskavā (Krievijā) ar 2:4 zaudēja Kanādai, bet Zviedrijas izlases pēdējais PČ fināls bija veiksmīgs, jo 2006. gadā Rīgā viņi izšķirošajā spēlē ar 4:0 uzvarēja Čehiju.

Jau ziņots, ka PČ pusfinālā piektdien Zviedrija ar 5:2 uzvarēja Čehiju, bet Somija ar 3:0 pārspēja Krieviju. Fināls Bratislavā notiks svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu