Rīgā nolijusi vairāk nekā puse no mēneša normas

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgā piektdien nolijuši 24 milimetri lietus, kas ir vairāk nekā puse no visa mēneša normas, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Sestdien un svētdien līs vairs tikai Latvijas austrumu rajonos.

Datu par nakts lietavām vēl nav pilnībā apkopoti, taču, visticamāk, kopumā galvaspilsētā būs nolijuši vairāk nekā 30 milimetri lietus, kas ir aptuveni 70 procenti no mēneša normas.

Daudz lijis arī citviet Latvijā. Nokrišņu daudzums aizvadītās diennakts laikā tikpat kā visur pārsniedzis 10 milimetru un daudzviet Vidzemē pat 20 milimetru.

Visos reģionos atsevišķās vietās bijis arī pērkona negaiss, dažviet to pavadīja arī stiprākas vēja brāzmas, piemēram, Dobelē - 14 metri sekundē.

Sestdienas rītā apmācies laiks un ar nelielu lietu ir Vidzemē un Latgalē, savukārt Zemgalē un Kurzemē debesis skaidrojas. Pūš mēreni stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Arī nākamā darba nedēļa sāksies ar bagātīgiem nokrišņiem

Darba nedēļa Latvijā sāksies ar nokrišņiem bagātu laiku, bet sestdien un svētdien lietus gaidāms vien atsevišķos rajonos.

Sestdien no rīta un dienā vietām ziemeļrietumu, rietumu vējš brāzmās sasniegs 15 līdz 17 metrus sekundē (m/s) un dienas laikā Latvijā ieplūdīs vēsākas gaisa masas, līdz ar to gaisa temperatūra nebūs augstāka par plus desmit, plus 18 grādiem.

Arī svētdien atsevišķos rajonos nedaudz līs, dienā temperatūra būtiski nemainīsies, bet nakts gan būs par trīs līdz četriem grādiem vēsāka nekā iepriekšējās naktis.

Nākamās nedēļas sākumā jauna mākoņu zona tuvosies Baltijai, līdz ar to Latvijā atkal līs. Pūtīs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas perioda vidū vietām pastiprināsies brāzmās līdz 15-17 m/s. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būtiski nemainīsies, salnu varbūtība šajā periodā ir ļoti neliela.

Pakāpeniski siltums Latvijā atgriezties sāks darba nedēļas nogalē. Vējš iegriezīsies no dienvidiem un pierims. Nokrišņi mitēsies, dienas būs saulainākas, līdz ar to dienas laikā gaiss atkal iesils līdz plus 17, plus 22 grādiem.


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu