Pakistāna atļāvusi ASV izvaicāt bin Ladena atraitnes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pakistānas atļāvusi ASV izlūkdienestu aģentiem nopratināt Osamas bin Ladena trīs atraitnes, Vašingtonai cenšoties noskaidrot, kā "Al Qaeda" līderim izdevies gadiem ilgi slēpties Islamabadas tuvumā, piektdien paziņoja Baltais nams.

"Savienotās Valstis ir guvušas piekļuvi Pakistānā turētajām Osamas bin Ladena sievām," sacīja Baltā nama preses pārstāvis Džejs Kārnijs, sīkāku informāciju nesniedzot.

Iepriekš telekanāls CNN atsaucās uz ASV un Pakistānas avotiem, ka ASV aģenti jau nopratinājuši bin Ladena trīs atraitnes.

Sievietes nopratinātas visas kopā, lai arī ASV dienesti vēlējās izvaicāt katru atsevišķi, un bijušas atklāti naidīgas pret viņas izvaicājušajiem amerikāņiem, ziņo CNN.

Vecākā no sievām izvaicāšanā runājusi visu viņu vārdā, ziņo telekanāls.

Bin Ladena atraitne jemeniete, kas operācijas gaitā tika sašauta kājā, Pakistānas izmeklētājiem jau apliecinājusi, ka viņi namā Abotābādā dzīvojuši piecus gadus.

Bin Ladena trīs atraitnes līdz ar vairākiem bērniem kopš 2.maija operācijas atrodas apcietinājumā Pakistānā.

Pakistānas Ārlietu ministrija iepriekš apliecināja, ka atraitņu dzimtās valstis - Jemena un Saūda Arābija - nav lūgušas viņas izdot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu