Bērnu slimnīca ieviesusi «atelpas brīdi» (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) ieviesusi jaunu pakalpojumu «Atelpas brīdis», kura mērķis ir nodrošināt bērniem ar vidējiem vai smagiem garīga rakstura traucējumiem īslaicīgu diennakts sociālo aprūpi un sociālo rehabilitāciju, kā arī atslogot piederīgos no aprūpes un uzraudzības pienākumu veikšanas, informēja slimnīcas pārstāve Romēna Namniece.

Kā stāsta slimnīcas pārstāve, sākot dalību pasākumā, katram bērnam tiek izstrādāta individuāla sociālās rehabilitācijas programma, kas ietver arī speciālistu konsultācijas, piemēram, vizītes pie fizioterapeita, logopēda un psihologa.

Ikdienā «Atelpas brīdi» nodrošina BKUS Sociālā dienesta speciālisti - sociālais aprūpētājs, māsu palīgs, speciālais un sociālais pedagogs. Šie speciālisti attīsta bērniem gan pašapkalpošanās iemaņas, gan sociālās prasmes, kā arī organizē brīvā laika pavadīšanu. Jaunas iemaņas un prasmes bērni apgūst rotaļājoties, zīmējot, veidojot, dziedot un dejojot. Nereti nodarbības notiek arī kopā visiem ģimenes locekļiem, tādējādi uzlabojot un stiprinot komunikāciju ģimenē.

«Atelpas brīdis» ir paredzēts bērniem no četru līdz 18 gadu vecumam, un to var saņemt visu diennakti, ieskaitot svētku dienas un brīvdienas, BKUS Gaiļezera novietnē Rīgā, Juglas ielā 20. Slimnīcā pakalpojumu piedāvā saņemt kā izvēles maksas pakalpojumu. Tā cena par vienu diennakti ir 17,73 lati. Vienlaikus ģimenes var gūt arī finansiālu atbalstu, par kuru jāinteresējas deklarētās dzīvesvietas pašvaldībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu