«Bayern» cīņā ar «Borussia» šovakar noskaidros Čempionu līgas uzvarētāju (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šovakar norisināsies Eiropas klubu futbola lielākais notikums, kad Anglijā, «Wembley» stadionā noskaidros UEFA Čempionu līgas uzvarētāju. Finālā tiksies divi Vācijas superklubi – Dortmundes «Borussia» un Minhenes «Bayern». Spēli plkst. 21:45 tiešraidē būs iespējams vērot arī kanālā TV6.

Ceļš līdz finālam

Abas komandas ļoti pārliecinoši aizvadīja grupu turnīrus un savās apakšgrupās ieņēma pirmās vietas. Ja Minhenes «Bayern» uz papīra izskatījās savas apakšgrupas favorīte, tad «Borussia» uzvarēja ļoti spēcīgā grupā, aiz sevis atstājot Madrides «Real», spēcīgo Mančestras «City» un Nīderlandes vienību Amsterdamas «Ajax».

1/8 finālā Dortmunde salīdzinoši viegli tika galā ar Doņeckas «Shakhtar», uzvarot divu spēļu summā ar rezultātu 5:2. Turpinājumā «Borussia» smagā cīņā uzveica Spānijas klubu «Malaga», bet 1/2 finālā Vācijas klubs visai pārliecinoši tika galā ar «Real» vienību.

Minhenes «Bayern» visu šo sezonu aizvada pārliecinoši un, ja neskaita 1/8 fināla spēli pret Londonas «Arsenal», kad uzvara tika gūta, pateicoties vairāk gūtiem vārtiem pretinieku laukumā, finālam kvalificējās pārliecinoši.

Lielāko spēku «Bayern» apliecināja Čempionu līgas 1/2 finālā, kad divu spēļu summā spēja pieveikt turnīra galveno favorīti «Barcelona». Par «Bayern» muskuļiem liecina arī fakts: Vācijas bundeslīgā pārsvars pār 2.vietu ir 22 punkti un 33 spēlēs Vācijas čempionātā ir piedzīvots tikai viens zaudējums.

Komandu līderi

Dortmundes «Borussia» spēks uzbrukumā ir polis Roberts Levandovskis. 24 gadus vecais uzbrucējs 12 UEFA Čempionu līgas mačos paspējis izcelties ar 12 precīziem sitieniem. Jāizceļ, ka 1/2 fināla mačā pret «Real» Levandovskis izcēlās ar «pokeri» jeb četriem precīziem sitieniem.

Savukārt «Bayern» vadošais spēlētājs ir pussargs Tomass Millers. Viņš 12 spēlēs atzīmējies ar 8 precīziem raidījumiem. Tāpat vācu sarkano «mašīnu» pārstāv vēl vairāki pasaules slaveni futbolisti - Franks Riberī, Filips Lāms, Bastians Švainštaigers, Mario Gomešs un Manuels Noiers.

Diemžēl finālā savainojuma dēļ nepiedalīsies «Borussia» līderis Mario Gece, kurš vasarā pārcelsies uz Minhenes «Bayern».

Ieskats vēsturē

«Borussia» vienība pēdējo reizi UEFA Čempionu līgā triumfēja 1997.gadā. Savukārt Minhenes «Bayern» šo prestižo titulu izcīnīja 2001.gadā, kad finālmačā pēcspēles sitienos pārspēja Spānijas klubu «Valencia».

Aizvadītajā sezonā «Bayern» aizkļuva līdz Čempionu līgas finālam, tomēr soda sitienos pārāka bija Anglijas premjerlīgas vienība Londonas «Chelsea». Jāizceļ, ka bavārieši pēdējos četros gados finālu spējuši sasniegt veselas trīs reizes. Tādēļ papildus motivāciju izcīnīt šo prestižo trofeju «Bayern» nevajadzētu meklēt.

Švainstaigers ļoti motivēts

«Pagājušā gada zaudējums «Chelsea» vēl vairāk mūs ir motivējis,» pirms gaidāmās cīņas sacīja «Bayern» pussargs Švainstaigers. «Personīgi man šis mačs lika pacelties jaunā līmenī.»

«Mēs varam uzvarēt. Domāju, ka laukumā jūs redzēsiet ļoti motivētu komandu,» piebilda «Bayern» futbolists.

Savukārt «Borussia» galvenais treneris Jirgens Klops uzskata, ka viņa vadītajai komandai, lai uzvarētu, ir jānospēlē labākais mačs mūžā. «Mums ir jānospēlē dzīves labākā spēle. Ja mēs uzvarēsim Čempionu līgā, kļūsim par pasaules labāko futbola komandu.»

Bukmeikeri: Minhenes Bayern ir pārliecinošs favorīts

Latvijas bukmeikeru kantori uzskata, ka pārliecinoši favorīti uz uzvaru ir «Bayern» futbolisti. Minhenes kluba izredzes kļūt par čempioniem tiek vērtētas ar 72%, bet uz «Borussia» uzvaru tiek likti 28%.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu