Prezidents Lielās talkas organizētājiem pasniedz atzinības rakstus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Valdis Zatlers ceturtdien Lielās talkas organizētājiem pasniedzis atzinības rakstus un pateicies par aktivitāti un entuziasmu, jau ceturto gadu sakopjot Latviju, informēja prezidenta Preses dienestā.

Zatlers pauda prieku, ka Lielā talka, katru gadu pulcējot kopā daudz cilvēku, ir kļuvusi par dzīves sastāvdaļu un kopīgiem svētkiem.

"Nav svarīgi, cik mēs savācam atkritumu, cik stundas strādājam, bet gan tas, cik daudz mēs esam un kā tas izmaina Latviju," atzinis Zatlers.

Prezidents cer, ka pienāks tāda diena, kad talkos katrs, kas dzīvo Latvijā, un Latvija būs viszaļākā, tīrākā un skaistākā vieta pasaulē.

Tikšanās laikā Zatlers pasniedza atzinības rakstus, sakot paldies individuālajiem atbalstītājiem un organizācijām – "Lielās talkas dzinējspēkam" – par ieguldījumu šā sapņa īstenošanā par Latviju kā tīrāko un zaļāko vietu pasaules kartē.

Savukārt Lielās talkas izglītības programmas vadītāja Ilze Aizsilniece īpaši pateicās prezidentam par čaklo talkošanu visus četrus gadus, kad notiek Lielā talka.

Šogad Lielajā talkā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 190 tūkstoši. Valsts prezidents un Lilita Zatleres kundze talkoja Rīgā, Ziepniekkalnā, kopā ar jaunsargiem, skautiem, gaidām, "Iespējamās misijas" skolotājiem un apkārtējo dzīvojamo māju iedzīvotājiem sakopjot Ziepniekkalna Ozolciema ielas apkārtni.

Latvijas Lielās talkas mērķis ir līdz 2018.gadam, Latvijas 100.dzimšanas dienai, padarīt Latviju par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē – dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu