Kristaps Pujāts atzīstas, ka pamēģinājis narkotikas (46)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pasaules šovbiznesa pārstāvji pēdējā laikā arvien biežāk dodas uz rehabilitācijas klīnikām, lai cīnītos ar narkotiku atkarību, vai arī tiek pieķerti lietojam narkotikas, spilgtākie piemēri ir Lindsija Loena, Amanda Bainsa, Rods Stjuarts, Kara Delavinja. «Okartes skatuve!» dalībnieks Kristaps Pujāts uzskata, ka narkotikas tikai palīdz veidot cilvēku dabīgo atlasi. Tās tiek lietotas gadsimtiem ilgi, un cilvēku pasaulē ir vēl gana daudz.

«Kāda īsti ir starpība – pārmērīga alkohola lietošana kaitē jūsu veselībai vai pārmērīga zāles pīpēšana kaitē jūsu veselībai? Princips ir viens, lietojot šīs vielas lielos daudzumos, tiek bojāta veselība,» aizdomājas Pujāts.

Puisis uzsver, ka kaņepes medicīniskiem un reliģiskiem rituāliem ir izmantotas vēl pirms mūsu ēras. Mūsdienās marihuānu dod pīpēt AIDS un vēža slimniekiem, lai atvieglotu ciešanas. Puisis gan runā pozitīvi par narkotiku lietošanu dažos aspektos, tomēr neatbalsta apreibinošo vielu lietošanu.

«Kāpēc lielākajā daļā pasaules marihuāna ir legalizēta? Atbilde ir vienkārša, tas ir bizness, turklāt ļoti ienesīgs. Kurš gan nezina, ka Nīderlandes galvaspilsēta Amsterdama ir viszaļākā pilsēta Eiropā, vārda tiešākajā nozīmē!» ironizē Pujāts.

Puisis arī zina stāstīt, ka kopš tur legalizēta marihuānas lietošana, arī tūrisms ir audzis dramatiski un Holandes aizdomīgi smaidīgie valstsvīri vairs nezina, kā tikt galā ar dzīves apmierinātajiem tūristiem!

Kristapu Pujātu ar ūsām grūti atpazīt
Kristapu Pujātu ar ūsām grūti atpazīt Foto: Publicitātes foto

«Tagad iedomājieties, ja Rīgā aizklapētu ciet visas spēļu zāles, lombardus, ķīmisko maisījumu bodītes - šos sintētisko narkotiku perēkļus, no kā barojas šie dzīvē pazudušie zombiji! Un to vietā atvērtu, piemēram, desmit stingrā uzraudzībā kontrolētus «Coffe shop» veikaliņus, kā tos sauc Amsterdamā! Ar noteiktu daudzumu marihuānas! Manuprāt, rezultāti būtu acīm redzami, pieaugtu tūrisms, pazustu spēļu zāles, cilvēki kļūtu pozitīvāki!» savā narkotiku legalizācijas idejā dalās Pujāts.

Šāda ideja, puiša prāt, ir labāks variants par pašreizējo situāciju valstī. Kristaps nesaprot, kā mūsu valstsvīri varēja pieļaut ilgstošus likuma robus, kuri ļāva legāli tirgot ķīmiskos maisījumus - «legālo zāli»!

«Visdziļākais spļāviens viņiem sejā par to, jo tas nekādā ziņā nav pieņemami. Daudzi jaunieši sevi pazudināja šā «legālā» mēsla dēļ. Gribu pateikt visiem, ka neatbalstu nekādu sintētisko narkotiku lietošanu!» tā Pujāts.

Puisis atzīstas, ka ir mēģinājis lietot narkotikas un nevēlas liekuļot, sakot, ka nav to darījis, lai tikai parādītos visu acīs balts un tīrs. Tomēr tālāk par mēģināšanu dziedātājs gan nav ticis.

«Zinu, ka tas nav priekš manis, to vienkārši jūtu, apzinos, ka tādas lietas pārmērīgās devās jebkurā gadījumā traucētu manu turpmāko dzīvi un attīstību! Kas tā par lietu, ja pat savu meiteni vairs bez sirdsklauvēm nevari iepriecināt, tas ir iemesls, kāpēc nepīpēju,» smejas puisis.

Jau kādu laiku jaunais mūziķis saka nē arī alkoholam un cigaretēm, Kristaps vienkārši saprata, ka šādas vielas ķermenī viņam nav vajadzīgas.

«Dzīves dilemma, divdesmitgadīgs jaunietis, kurš visu dzīvi ir sportojis, cītīgi mācījies, dzīvojis veselīgi, nekāda alkohola, narkotiku, nomirst no vēža. Tajā pašā laikā piecdesmit gadus vecs cigarešu magnāts, kurš divdesmit piecus gadus no savas dzīves ir šņaucis kokaīnu, katru vakaru dzēris augstākās klases viskiju savā trīs miljonus vērtajā villā, desmitiem silikonu pildītu vistu sabiedrībā dzīvo līdz simts gadiem, kur dzīvē taisnība? Iesaku jauniešiem, dodoties dzīvē, ticēt savai sirdij, intuīcijai un nepakļauties citu uzspiestajām normām vai stereotipiem! Tikai tas ir pareizi,» aizdomājas Pujāts.

Komentāri (46)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu