Jauna grāmata - «Blaumanis tuvplānā» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Pavisam īsā laika posmā grāmatu apgādā «Madris» ir iznākusi vēl viena Annas Kuzinas grāmata «Blaumanis tuvplānā», kas ir rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa dzīves un daiļrades detalizēta hronoloģija no 1863. līdz 1908. gadam, ziņo izdevniecībā. Šis apjomīgais darbs ir veltījums Rūdolfam Blaumanim 150. dzimšanas dienā.

Atgādinām, ka pirms neilga laika apgādā «Madris» izdota arī «Blaumaņu pavārgrāmata», kas veltīta rakstnieka tēvam Matīsam Blaumanim 190. dzimšanas dienā.

Anna Kuzina rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa dzīvi un daiļradi pētījusi vairāk nekā 30 gadus. Šāda veida grāmata par Rūdolfu Blaumani līdz šim vēl nav bijusi – tā ir unikāla lasāmviela gan rakstnieka talanta cienītājiem, gan vēstures pētniekiem. Grāmatā pārskatāmi apkopota rakstnieka dzīves un darba gaita no 1863. līdz 1908. gadam. Notikumi, fakti, gadskaitļi rindojas cits pēc cita, intriģējoši atklājot rakstnieka īso, bet ārkārtīgi interesanto dzīvi. Dzīves laikā par viņu ir rakstījuši, viņš ir rakstījis, viņš ir saticis ļoti daudzus interesantus cilvēkus, kuru prototipus izmantojis savos darbos.

Kuzinas grāmatā līdzās vispārzināmiem faktiem parādās plašākai auditorijai līdz šim maz zināmi vai pat nemaz nezināmi atgadījumi, kas vēlāk ir atspoguļojušies vai būtiski ietekmējuši vienu vai otru Blaumaņa daiļdarbu, tātad tagad palīdz tos labāk atšifrēt un novērtēt. Grāmatas apjoms – 440 lpp.

Pērc grāmatu www.madris.lv

«Blaumanis tuvplānā»
«Blaumanis tuvplānā» Foto: publicitātes


Par autori

Grāmatas «Blaumaņu pavārgrāmata» autore ir Anna Kuzina. Ilgus gadus Anna ir bijusi Braku muzeja vadītāja. Arī tagad joprojām Anna veic muzeja pētniecisko darbu, jo Brakiem pieder viņas sirds vislielākā daļa, un līdz ar to dziļi iepazīst Ērgļu vēsturi un cilvēku likteņus.

Anna Kuzina
Anna Kuzina Foto: no personiskā arhīva
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu