Necenzētās "Stroikas" pēdējā izrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

17.maijā plkst. 19.00 modernajā Ādažu kultūras centrā skatītājiem būs iespēja šajā sezonā pēdējo reizi noskatīties izrādi “STROIKA ar skatu uz Londonu”, ko pēc Viļa Lācīša bestsellera iestudējis “Jaunais teātris” Mārtiņa Eihes režijā ar Normundu Bērzu galvenajā un vienīgajā lomā.

Izrādei īpaši sarakstītā Rolanda Ūdrīša dziesma “STROIKA ar skatu uz Temzu”, kas kļuvusi par pastāvīgu hitu Radio SWH aptaujā, vislabāk atklāj lugas būtību – skarbi, patiesi un ar ironisku humoru. Izrāde stāsta par kādu latviešu neizdevušos mūziķi, kurš devies darba meklējumos uz Angliju.

Tur viņš piedzīvo visu - badu, izmisumu, apkrāpšanu, naudas pārpilnību, “bomžošanu”, valodas nezināšanu, neuzticību, halturēšanu un ”rukāšanu”

- visu, ko vien var un nevar iedomāties. Izrādē visas šīs viesstrādnieka dzīves reālijas atklātas ar labu humora devu, un domājams, ka lugā apspēlētie tipāži, visticamāk, jau ir folklorizējušies skatītāju vidū.

Izrādes „STROIKA ar skatu uz Londonu” producente Laila Ilze Purmaliete secina, ka izrāde uzrunā visu paaudžu un sociālo slāņu skatītājus, taču negaidīti liela ir jauniešu interese un atsaucība. Aizvien biežāk pēc izrādes tieši jaunieši ceļas kājās, lai izteiktu savu atzinību izrādei un tās autoram.

Skatītājiem, kas vēlēsies doties uz šo izrādi, ir vērts būt aktīviem un izmantot iespēju piedalīties izrādes norisēs, jo tās laikā ir iespēja nopelnīt arī reālu naudu, apgūstot stroikā nepieciešamās darba iemaņas.

„STROIKU ar skatu uz Londonu” nav ieteicams skatīties tiem, kam ir problēmas ar humora izjūtu un nav panesami rupji vārdi,

kas diezgan bieži atskan no skatuves.

Izrādes galvenā vērtība ir tās aktualitāte un patiesums, ar kādu tā atklāj līdz šim maz zināmu daudzu mūsu tautiešu dzīves realitāti - par to liecina daudzie skatītāji, kas pēc izrādes nāk pie tās veidotājiem ar saviem stāstiem par piedzīvoto un pārdzīvoto viesstrādnieku gaitās svešumā.

Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs.

Informāciju sagatavoja Ilze Trumpe.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu