Eiroparlamentā mudina IIHF liegt Baltkrievijai uzņemt PČ hokejā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Eiroparlamenta prezidents Ježijs Buzeks mudināja Starptautisko Hokeja federāciju (IIHF) atņemt Baltkrievijai tiesības 2014.gadā uzņemt tai piešķirto pasaules čempionātu režīma īstenotās politikas dēļ.

Baltkrievija nedrīkst kļūt par mājvietu nozīmīgām sporta sacensībām, kamēr valstī nebūs atbrīvoti visi politieslodzītie, uzskata Buzeks.

Viņš kopā ar vairākām Eiroparlamenta augsta ranga amatpersonām nosūtīja vēstuli IIHF prezidentam Renē Fāzelam, aicinot liegt Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko godu uzņemt pasaules čempionātu.

Lukašenko ietekme spēlē negatīvu lomu

"Baltkrievijas režīma uzvedība skaidri liedz tam privilēģiju uzņemt tādas svarīgas sporta sacensības kā 2014. gada pasaules hokeja čempionāts," teica Buzeks, uzsverot, ka Baltkrievijā jau divus gadu desmitus valda brutāls un antidemokrātisks Lukašenko režīms.

"Mēs mudinām IIHF attiecīgi rīkoties, lai Lukašenko līdz politieslodzīto atbrīvošanai nesaņemtu starptautisku atzinību vai leģitimitāti, ko sniedz 2014. gada pasaules čempionāta rīkošana," viņš piebilda.

Norāda uz nesenu vēsturi

Pasaules hokeja čempionāts nevar notikt apstākļos, kad desmitiem opozīcijas līderu, žurnālistu un protestētāju pēc decembrī notikušajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām nonāca ieslodzījumā, rakstīts Fāzelam nosūtītajā vēstulē.

Nākamie divi pasaules čempionāti 2012. un 2013.gadā notiks vienlaicīgi divās valstīs – Zviedrijā un Somijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu