Kubas autoparka īpatnības (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ļoti lielu daļu autoparka Kubā veido piecdesmito gadu amerikāņu Ford, Chevrolet, Dodge un citi.

Viena no izolētās Karību jūras valsts Kubas firmas zīmēm ir tās automobiļi un konkrētāk - par jeņķu tankiem dēvētie izmēros milzīgie, neekonomiskie piecdesmito gadu amerikāņu Chevrolet, Ford, Dodge un citu zīmolu spēkrati.

Savā ziņā tā ir eksotika, taču dzīves realitāte ir diezgan skarba – jau kopš 1962.gada, kad ASV ieviesa tirdzniecības embargo ar Kubu, šiem braucamajiem nav pieejamas oriģinālās detaļas, un tā nu kubieši ir spiesti savus auto aprūpēt, izlīdzoties ar sev pieejamajiem sadzīves priekšmetiem, ierīcēm vai pašu gatavotām detaļām.

Acīmredzot Kubas iedzīvotāji šajā jomā ir īsti meistari, jo aptuveni 170 tūkstošu spēkratu lielajā salas autoparkā, ko lielā mērā veido padomju laikos importētas volgas, žiguļi un moskviči, ietilpst arī apmēram 60 tūkstoši funkcionālu jeņķu tanku. Cits gan ir jautājums, cik efektīvi, droši un komfortabli tie ir, taču nenoliedzami labāk ir braukt ar kaut kādu auto, nekā it visur staigāt kājām.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu