«Instrumenti» ilgi gaidījuši mūzu, lai sarakstītu jauno albumu (47)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Uz grupas «Instrumenti» otrā studijas albuma «Procrastination» atklāšanas svētkiem koncertzālē «Palladium» otrdien kuplā pulkā ieradās sabiedrībā populāri ļaudis un grupas talanta cienītāji. Svinīgajā pasākumā «Instrumentu» mūziķi atskaņoja dažas dziesmas no jaunā albuma, sniedza medijiem intervijas, pieņēma ziedus un dāvanas, līdz iejuka fanu pūlī, lai sniegtu neskaitāmus autogrāfus uz «Procrastination» albuma vāciņiem.

Jaunajā «Instrumentu» albumā iekļautas 11 jaunas dziesmas. Tas tapis Rīgā, grupas studijā «Tru Music Studio», cieši sadarbojoties ar Gati Zaķi, kas piedalījies albuma tapšanā gan kā dziesmu līdzautors, gan arī producents. Jaunā albuma tituldziesmas «Procrastination» līdzautors ir Vestards Šimkus. «Procrastination» māksliniecisko noformējumu veidojis Reinis Pētersons.

Grupas mūziķis Jānis Šipkēvics pastāstīja, ka jaunais albums tapis, sekojot otrā albuma posmam, kurā šķita, ka visas dziesmas ir izspēlētas. Iestājās sarežģīts, grūts brīdis, kurā grupas mūziķi attapās pie baltas lapas. Visas iesāktās idejas bija smuki nobeigtas un bijis grūti iesākt ko jaunu, līdz noticis brīnums. Puiši noteikuši neiespējamu datumu, līdz kuram jāpabeidz albuma kompozīcijas. «Beigu beigās viss izrādījās iespējams. Ja jau dara, tad arī kaut kas izdodas,» albuma tapšanas procesu skaidro Reinis Sējāns.

Sarunā ar TVNET Jānis Šipkēvics atklāj, ka mūza albumā apkopoto dziesmu radīšanai šoreiz bijuši albuma nodošanas termiņi. «Mēs ilgi gaidījām šo mūzu un tad sapratām, ka vienīgā un vislabākā mūza ir tad, kad tu zini kaut kādu punktu, kurā ir jāsastopas ar šo mūzu. Mums tas arī izdevās!

Mēs ilgi, kā jau vēsta albuma nosaukums, nodevāmies prokrastinēšanai

un ilgi meklējām dažādus iemeslus, ko mēs varētu vēl citu paveikt, pirms sākam rakstīt jaunās dziesmas. Tas ir tik cilvēcīgi un jebkuram cilvēkam tā noteikti ir ļoti pazīstama sajūta, ka atliec kaut ko ļoti būtisku, lai izdarītu mazus niekus, pēc kuriem tad arī var ķerties klāt lielajiem darbiem. Protams, viens no lielākajiem iedvesmas avotiem albuma tapšanā ir daba. Mēs bijām Kurzemē pie jūras. Lai cik tas banāli vai triviāli izklausītos, vismaz man daba joprojām ir brīnums, kas pārsteidz,» teic Šipkēvics.

Albuma «Procrastination» prezentācijas koncerts notiks 21. novembrī «Palladium» koncertzālē, un biļetes uz to var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

«Pa vasaru brauksim uz festivāliem. Ir paredzēta uzstāšanās vienā lielā un brīnišķīgā festivālā Maskavā, tad brauksim uz Tbilisi Gruzijā, un vēl viens festivāls būs Krievijas pilsētā Permā,» par vasaras plāniem stāsta Šipkēvics.

Vaicājot, kādēļ grupai izdevīgi piedalīties festivālos, nevis rīkot koncertus, mūziķi teic, ka daudzās no šīm zemēm viņi nekad nav bijuši. «Piemēram, Gruzijā mēs nekad neesam bijuši. Tā mums būs šajā zemē pirmā uzstāšanās. Un festivāli joprojām ir lielisks veids, kā ar sevi iepazīstināt. Tu aizbrauc un sastopi cilvēkus, kuri līdz tam nav pat dzirdējuši mūsu grupas nosaukumu. Un ja viņus uzrunā mūsu mūzika, tad šie cilvēki kļūst par savējiem,» nosaka Šipkēvics.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET
Komentāri (47)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu