«Totaldobže» kārtējais «Kompass»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trešdien, 22.maijā, plkst.19 mākslas centrā «Totaldobže» norisināsies trešais jaunās mākslas prezentāciju pasākums «Kompass», kurā piedalīsies scenogrāfi Rūdolfs Baltiņš un Reinis Dzudzilo, kā arī jaunā medija māksliniece Irīna Špičaka, informē mākslas centra vadītājs Kaspars Lielgalvis.

«Kompasa» pasākumi tiek rīkoti ar mērķi informēt sabiedrību par laikmetīgās mākslas aktualitātēm, skaidrot un popularizēt to, kā arī iesaistīt sabiedrību jaunu laikmetīgās mākslas darbu radīšanas procesā kā investorus. Projekta laikā iespējams iepazīties ar patlaban aktīvajiem laikmetīgās mākslas pārstāvjiem. Divas reizes gadā četri eksperti uzaicina uzstāties ar prezentācijām 24 māksliniekus no atšķirīgām mākslas disciplīnām - vizuālās mākslas, mūzikas, literatūras, dejas, teātra utt.

Savukārt nākamnedēļ, 29.maijā, «Kompasā» uzstāsies igauņu performances mākslinieki Sandra Jegeva, Rauls Kurvits un Laineli Parests, kā arī Gints Gabrāns un Jānis Garančs.

Cikls noslēgsies 7.jūnijā ar pasākumu, kura laikā ekspertu un «Kompasa» organizatoru izvēlēti trīs mākslinieki, kas katrs pārstāvēs savu disciplīnu, prezentēs vienu savu ideju, ko vēlas īstenot, un viena no idejām pēc skatītāju balsojuma saņems «Kompasa stipendiju». «Kompasa stipendijas» apjomu veidos ieņēmumi no pārdotajām ieejas biļetēm uz šo pasākumu, kā arī piesaistītais sponsorējums. To, kurš no trim noslēguma pasākuma dalībniekiem saņems «Kompasa stipendiju», noteiks auditorijas balsojums. Savukārt to, kuri mākslinieki tiks uzaicināti piedalīties noslēguma pasākumā, izvēlēsies «Kompasa» organizatori pēc konsultācijām ar cikla ekspertiem. Ieejas maksa noslēguma pasākumā būs trīs lati.

«Kompasa» trešdienu prezentāciju pasākumi ir publiski, un prezentāciju laikā auditorija tiek iepazīstināta ar atšķirīgu mākslas disciplīnu māksliniekiem, viņu darbiem un idejām. Katrā pasākumā piedalās arī konkrēto disciplīnu eksperti, kuri pamato savu izvēli, piecas līdz desmit minūtes pastāstot par māksliniekiem. Savukārt mākslinieku uzdevums ir pastāstīt par savu pašreizējo radošo procesu. Pēc prezentācijām notiek diskusija, kurā aicināti iesaistīties visi klātesošie. Ieeja pasākumos ir maksas - var iegādāties biļetes uz atsevišķu pasākumu vai abonementus uz visu ciklu.

Katra cikla beigās notiek cikla noslēguma pasākums, kurā piedalās pa vienam māksliniekam no katras disciplīnas, un tajā vienam no viņiem tiek piešķirta «Kompasa stipendija». «Kompasa stipendijas» apjomu veido ieņēmumi no šī pasākuma pārdotajām biļetēm, kā arī piesaistītais sponsorējums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu