Ēķis: "Mazo dziesmas Latvijai" bija veltījums Latvijai!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mātes dienā izskanēja LNT šova "Mazo dziesmas Latvijai" fināls. Emocijas sita augstu vilni gan uz skatuves, gan pie TV ekrāniem. Tiešraidē visu vēroja arī mazo dziedātāju krusttēvs – Valsts prezidents Valdis Zatlers. LNT ģenerāldirekotrs Andrejs Ēķis šova noslēgumā atzina, ka šis bija viens no tiem projektiem, kas tika veltīts Latvijai!

Svētdienas vakarā ar grandiozu koncertu LNT filmēšanas paviljonā un tiešraidi, kuru varēja vērot visās mājās, noslēdzās pavasara skaistākais dziesmotais konkurss „Mazo dziesmas Latvijai”, kurā par spožāko mazo zvaigznīti tika atzīta un

titulu „Latvijas Cerība 2011” ieguva mazā nošu pavēlniece no Ludzas – Valērija Satibaldijeva.

"Paldies visiem, kas par mani balsoja, un liels paldies manai skolotājai. Es jūtos ļoti labi un esmu ļoti priecīga," saņemot balvu, teica Valērija.

Smaidīgā, mazliet nogurusī, bet ļoti laimīgā konkursa uzvarētāja ar sirsnīgo, bet kautrīgo – paldies! - pateicās visiem saviem atbalstītājiem, ģimenei, draugiem un skolotājiem.

"Domāju, ka mēs visi esam mazliet noguruši, bet jūtamies ļoti priecīgi un gandarīti par padarīto darbu," atzīst dziedātājas skolotāja Evita.

"Kā jebkurš tētis es esmu ļoti priecīgs. Paldies mūzikas skolotājai Evitai par visu to sniegumu, paldies arī mūzikas skolai, paldies visiem pasniedzējiem, kuri piedalījās kopā ar mums šajā priekšnesumu gatavošanā, un, protams, paldies skatītājiem, kuri tik daudz atbalstīja Valēriju. Tas ir ļoti patīkami, tas ir neaizmirstami, ko viņi izdarīja, paldies," pateicas tētis Viktors.

Valērijas māsa Marija šo šovu nosauc par piedzīvojumu visai ģimenei: "Esmu ļoti priecīga, ka mēs visi uzvarējām, un paldies visiem Valērijas atbalstītājiem, kas bija mums līdzi!"

Bet mazās solistes atmiņās un sirdī paliks projekta laikā iegūtie draugi un koncerti kā skaists piedzīvojums.

"LNT bija ļoti svarīgs šis projekts, jo mēs beidzamā laikā daudz dzirdam, cik Latvijā cilvēki brauc prom un tamlīdzīgi, bet mums ir jāsaprot viena svarīga lieta, ka savu zemi Latviju mēs neesam mantojuši no saviem vecākiem, bet aizņēmušies no saviem bērniem. Šī ir ļoti svarīga sapratne, kas mūs LNT virza tagad, un mēs daudz darīsim, lai cilvēkiem izstāstītu, ko mēs ar to domājam, un šis bija viens no tiem projektiem, ko mēs veltām Latvijai," skaidro Andrejs Ēķis, LNT ģenerāldirektors.

Projekta uzvarētājai un viņas ģimenei tika sarūpēta arī īpaša dāvana - ceļojums uz skaisto pasaku varoņu zemi Disnejlendu Francijā.

Arī muzikālās sacensības „Mazo dziesmas Latvijai” krusttēvs, Latvijas valsts prezidents Valdis Zatlers, mazajiem dalībniekiem konkursa pēdējā dienā bija sarūpējis īpašu dāvanu – viesošanos Rīgas pilī, bet vakarā ar mirdzošām acīm un prieku vēroja ikkatra dalībnieka priekšnesumu, jūtot līdzi visām veiksmēm un neveiksmēm.

"Mēs ar prezidenta kungu šodien tieši runājām abi, tad,

kad bijām uz skatuves, jo, kad bērni lielajā ekrānā, tad liekas - bērni kā bērni, bet, kad tu aizej un saproti, ka viņi ir tik maziņi...

Kā viņi to tekstu atceras? Kā tas bērns iznāk ārā, kā kustas? Tas ir ļoti, ļoti iedvesmojoši. Viņi ir maziņi, bet tad, kad bērns ir uz skatuves, viņš ir liels, viņš var aizraut, var iedvesmot – tā ir mūsu svētība," atzīst Ēķis.

Skatīt pievienoto video!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu