Pēc kritiena "Giro d'Italia" velobraucienā nomirst Veilands

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc šaušalīga kritiena prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" trešā posma laikā pirmdien dzīvību zaudēja Beļģijas riteņbraucējs Vouters Veilands no "Leopard Trek" komandas.

(Papildināts viss teksts.)

Pēc kritiena Veilands asiņojošs palicis guļot bezsamaņā un viņam pat tika veikta sirds masāža. 25 kilometrus pirms finiša piedzīvotajā kritienā Veilands zaudējis daudz asiņu.

Pēc pirmās palīdzības saņemšanas Veilandu bija paredzēts evakuēt uz tuvāko slimnīcu, tomēr glābēju helikopters ilgi nav varējis atrast piemērotu nosēšanās vietu. Kaut mediķi ilgi centušies atdzīvināt sportistu, tiek ziņots, ka viņš bijis miris jau notikuma vietā.

Kā izteicās sacensību organizatori, Veilanda kreisais pedālis iesprūdis ceļa nožogojumā, liekot sportistam aptuveni 20 metrus velties pa asfaltu.

Pēc traģēdijas organizatori atcēla posma apbalvošanas ceremoniju, un pagaidām nav zināms, vai tiks aizvadīts otrdien paredzētais ceturtais posms. Trešajā posmā uzvarēja spānis Anhels Visioso no "Androni Giocattoli" komandas, bet par jauno kopvērtējuma līderi kļuva Lielbritānijas riteņbraucējs Deivids Millars ("Garmin-Cervelo").

Zīmīgi, ka pagājušajā gadā Veilands uzvarēja tieši trešajā "Giro d'Italia" posmā, kurš toreiz finišēja Nīderlandes pilsētā Midelburgā.

Tāpat sprinteris svētdien spēja izcīnīt devīto vietu šā gada sacensību otrajā posmā.

Sportists lielāko daļu savas profesionālās karjeras pavadīja Beļģijas vienībā "Quick Step", kurai pievienojās 2006.gadā pēc kļūšanas par profesionāli.

Savukārt pirms šīs sezonas viņš pievienojās jaunizveidotajai Luksemburgas komandai "Leopard Trek", kurā šogad startē arī pazīstamais austrālietis Stjuarts O'Greidijs un brāļi Franks un Endijs Šleki.

Veilands kļuvis par pirmo profesionālo riteņbraucēju, kurš miris sacensību laikā kopš 2003.gada, kad nākamajā rītā pēc Parīzes-Nicas velobrauciena otrajā posmā piedzīvotā kritiena dzīvību zaudēja Kazahstānas sportists Andrejs Kiviļevs.

Kazahs toreiz mira, kaut kritiena brīdī brauca samērā nelielā ātrumā. Tas lika riteņbraukšanā ieviest prasību sportistiem obligāti valkāt ķiveres.

Tikmēr "Giro d'Italia" velobraucienā nāves gadījumi nebija piedzīvoti kopš 1986.gada, kad pirmajā posmā krita Emilio Ravacio un, nenākot pie samaņas, nomira pāris dienas vēlāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu