Roberto izpēta Abramoviča un Strīpas iecienītās La Madalenas salas labumus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Sardīnietis Roberto Meloni, apceļojot dzimto zemi, nevarēja atturēties no brauciena uz La Madalenas salu arhipelāgu, kur satikās gan ar salas atbildīgajām amatpersonām, apskatīja Itālijas nacionālā varoņa Džuzepes Garibaldi muzeju, kura izveide pašā kalna galā izmaksājusi sešus miljonus eiro, kā arī paviesojies smalkā delikatešu restorānā «La Scogliera», kuru iecienījusi tāda kinozvaigzne kā Merila Strīpa un viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem – Romāns Abramovičs.

Dziedātājs un pazīstamais šovmenis Roberto Meloni pēc La Madalenas arhipelāga apskates nolēmis šoruden atgriezties, lai šajā gleznainajā apvidū realizētu kādu projektu.

Taču par visu pēc kārtas. Uz La Madalenas arhipelāgu var nokļūt ar prāmi, kas Roberto kopā ar Latvijas delegāciju aizvizina pārdesmit minūšu laikā. Vispirms arhipelāga vadības ēkas apskate, un jau vēlāk ceļš ved uz kalnu, kur pašā kalna galā tieši pirms gada – 15. jūlijā tika atklāts jaunizveidots Itālijas militārā un politiskā līdera arī valsts nacionālā varoņa Džuzepes Garibaldi muzejs. Tas iekārtots, izmantojot mūsdienu modernās tehnoloģijas. Muzeja izveide izmaksājusi sešus miljonus eiro, no kuriem trīs miljonus piešķīrusi valdība, bet atlikušie trīs miljoni ir summa, kas ņemta kredītā. Muzejs iekārtots tieši La Madalenas salā, jo šeit savus pēdējos dzīves gadus aizvadījis Garibaldi, kas dzimis 1807. gada 4. jūlijā, bet miris 1882. gada 2. jūnijā.

Roberto teic, ka ar lielu interesi iepazinis La Madalenas arhipelāgu, kuram piemīt īpaša aura. «Jā, nebiju gaidījis, ka Garibaldi muzejā būs tik skaisti. Te viss iekārtots smalki, izmantojot labākos materiālus un tehnoloģijas. Savulaik skolā esmu daudz mācījies un lasījis par Garibaldi. Es lepojos atkal no jauna ar savu dzimteni, jo muzeja apmeklējums bija kā atgriešanās skolas solā. Atkal dzirdēju stāstus par Garibaldi varoņdarbiem un uzzināju jaunas lietas. Izrādās, ka varonīgais Garibaldi esot bijis maza auguma – tikai 1,67 centimetri. Man prieks, ka Garibaldi bija novērtējis Sardīnijas burvīgumu un izvēlējies šo vietu, kur pavadīt vecumdienas. Iesaku apmeklēt šo salu arhipelāgu, jo šeit var redzēt līdz šim neredzēto,» pārdomās par redzēto dalās Roberto.

Īpašā La Madalenas salas apskate noslēdzās delikatešu restorānā «La Scogliera», kas atrodas pašā Vidusjūras krastā. Šo restorānu iecienījuši miljardieris Romāns Abramovičs un pasaulē populārā amerikāņu aktrise Merila Strīpa. Pasaules bagātākie cilvēki šo smalko restorānu iecienījuši, jo pie tā var pietauvoties pat iespaidīgas lielizmēra jahtas. La Madalenas sala var lepoties ar gleznainiem dabas skatiem, kā arī tirkīzzilu jūras ūdeni.

Ceļojumu uz Sardīnijas skaistākajām un nozīmīgākajām vietām organizēja Latvijas tūroperators, kas specializējies Sardīnijā, - «Aletour», kura īpašnieks ir īsts sardīnietis Alessandro Pitzianti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu