Nigērijas armijai izdevies atkarot islāmistiem piecus apgabalus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nigērijas armijai ofensīvā pret islāmistu sektu «Boko Haram» izdevies atgūt kontroli pār pieciem nomaļiem apgabaliem valsts ziemeļaustrumos, pirmdien paziņojusi Aizsardzības ministrija.

Visi atgūtie reģioni atrodas Borno štatā netālu no Kamerūnas robežas, kas tiek uzskatīta par «Boko Haram» bāzes vietu.

Nigērijas prezidents Gudlaks Džonatans, kurš pagājušajā nedēļā izsludināja ārkārtas stāvokli Borno un divos kaimiņu štatos, sacīja, ka nemiernieki dažos reģionos padzinuši vietējās amatpersonas un norāvuši Nigērijas karogu.

Iedzīvotāji aģentūrai AFP ziņoja, ka divos no islāmistiem atkarotajiem reģioniem iepriekš armija veikusi gaisa uzlidojumus.

Jau ziņots, ka Nigērijas armija sākusi plašu ofensīvu pret islāmistu nemierniekiem ar mērķi atgūt kaujinieku sagrābtos reģionus.

Sekta «Boko Haram», kuras nosaukums tulkojams kā «Rietumu izglītība ir aizliegta», iestājas par islāma valsts dibināšanu pašreizējās Nigērijas ziemeļu daļā, kas kopumā tiek uzskatīta par nabadzīgāku nekā pamatā kristiešu apdzīvotie valsts dienvidu štati, lai gan vispārēja nabadzība ir problēma visā Nigērijā.

Saskaņā ar aptuvenām aplēsēm «Boko Haram» izraisītais konflikts izdzēsis 3600 cilvēku dzīvības. Šajos datos iekļauti arī drošības spēku operācijās nogalinātie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu