«Rīgas Birža» saņem Eiropas Muzeju gada žūrijas īpašo balvu (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien, 18.maijā, mākslas muzejs «Rīgas Birža» saņēmis žūrijas īpašo balvu šā gada Eiropas Muzeju gada balvas pasniegšanas ceremonijā Gallu-romiešu muzejā Tongerenē, Beļģijā. Eiropas Muzeju gada balvas žūrijas eksperti, piešķirot žūrijas speciālo balvu, ierindojuši mākslas muzeju «Rīgas Birža» astoņu veiksmīgāko pēdējo divu gadu laikā atklāto muzeju kategorijā, informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Reklāmas un informācijas darba kuratore Natālija Sujunšalijeva.

«Rīgas Birža» tikusi augsti novērtēta par mijiedarbību starp izcilas kvalitātes rekonstrukciju un apbrīnojamo atmosfēru, kas tiek nodrošināta muzeja apmeklētājiem, īpaši uzsverot, ka sabiedrībai tagad ir pieejama neatkārtojamā celtne, kuru iepriekš lietoja vien finanšu elites pārstāvji.

Mākslas muzejs «Rīgas Birža» 2012.gada maijā tika pieteikts šā gada Eiropas Muzeju gada balvai un, cīnoties 44 muzeju konkurencē, iekļuva otrajā kārtā starp 28 labākajiem Eiropas muzejiem. 2012.gada augustā «Rīgas Biržu» apmeklēja starptautiskais tiesnesis, kurš klātienē vērtēja muzeja sniegumu un pieejamību sabiedrībai. No 2013.gada 15.maija līdz 18.maijam mākslas muzeja «Rīgas Birža» vadītāja Daiga Upeniece piedalījās Eiropas Muzeju foruma asamblejā Beļģijas pilsētā Tongerenē, lai muzeju klātienē prezentētu vērtēšanas komisijai un sniegtu publiskas intervijas speciālistiem no Eiropas muzejiem.

Eiropas Muzeju gada balva dibināta 1977.gadā, tās mērķis ir starptautiski atzīt muzeju izcilību, vērtējot to pieejamību un atvērtību sabiedrībai, kā arī veicināt inovatīvus procesus muzeju sektorā. Eiropas Muzeju gada balvas iniciators ir Eiropas Muzeju forums - nevalstiska organizācija, kas jau 35 gadus darbojas Eiropas Padomes paspārnē un ir vadošā Eiropas muzeju organizācija. Forumā iesaistīti atzīti muzeju nozares eksperti no daudzām Eiropas valstīm, kuru uzdevums ir strādāt pie Eiropas muzeju darbības standartu uzlabošanas.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu