Muzeju nakts šogad bijusi interesentiem draudzīgāka (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Muzeju nakti šogad bija ļoti labi apmeklēta, vienlaikus no pieejamības viedokļa šoreiz tā interesentiem bijusi draudzīgāka, norāda Kultūras ministrijas Muzeju nodaļas vadītājs Jānis Garjāns.

Viņš skaidro, ka vizuāli salīdzinot, tikai pie atsevišķiem muzejiem bijušas garas rindas, bet lielā daļā muzeju varēja iekļūt uzreiz. Tas esot izskaidrojams ar faktu, ka durvis vaļā vērā ne tikai muzeji, bet arī citas publiskas iestādes kā bibliotēkas, baznīcas un citas. Šogad interesentiem bija piedāvātas plašākas izvēles iespējas nekā citus gadus, uzsver ministrijas pārstāvis.

Turklāt, kā novērojis Garjāns, muzejos piedāvāta iespēja nevis vienmuļi ieziet cauri, bet gan katra vieta piedāvāja savu interesantu programmu un bijis padomāts arī par bērniem.

Cilvēki šogad arī mērķtiecīgāk izvēlējušies muzejus, kurus apmeklēt un mazāk izvēli ietekmējusi nejaušības faktors. Muzeju nakts mērķis ir sasniegts – pievērsta uzmanība muzejiem un to piedāvājumiem, uzsver Garjāns.

Viņš norāda, ka nav pamata gausties, ka apmeklētāji varētu izvēlēties citus pasākumus, kuri šajās nedēļas brīvdienas tika piedāvāti. Katrs varējis izvēlēties saviem mērķiem un interesēm atbilstošus pasākumus.

Muzeja nakts norises datumu neesot iespējams arī pārcelt, jo tā ir Eiropas mēroga akcija, kurā piedalās arī Latvija. Savulaik gan «Nordea» maratona rīkotāju esot lūguši to darīt.

Kā ziņots, vakar vakarā jau devīto gadu visā Latvijā notika Muzeju nakts, kuras laikā šā gada tēmai «Zaļā krāsa - mežs» veltītus pasākumus piedāvāja gan muzeji, gan arī citas publiskās iestādes.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu