Eirovīzijas pusfinālā Latvija palikusi pēdējā vietā (326)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvija savā pusfinālā Eirovīzijā palika pēdējā vietā, liecina informācija pasākuma oficiālajā mājas lapā «eurovision.tv» par visiem balsojuma rezultātiem, kas atklāti pēc starptautiskā dziesmu konkursa lielā fināla, kas risinājās sestdienas vakarā Zviedrijas pilsētā Malmē.

Latvija, kas startēja otrajā pusfinālā, saņēma kopumā 13 punktu - no Maķedonijas (2 punkti), Gruzijas (7 punkti), Islandes (3 punkti) un Šveices (1 punkts). No otrā pusfināla dziesmām lielākais atbalsts bija Azerbaidžānai (139 punkti), Grieķijai (121) un Norvēģijai (120).

Latvijai, ko šogad pārstāvēja grupa «PeR», arī šajā Eirovīzijā neizdevās izkļūt no pusfinālā, un Latvijai nav veicies jau piecus gadus pēc kārtas.

Neskatoties uz neiekļūšanu finālā, Latvijas Televīzijā (LTV) uzskatīja, ka «PeR» priekšnesums Eirovīzijā bija kvalitatīvs un pārliecinošs un nav nepieciešamības apsvērt izmaiņas noteikumos, kā Latvija izvēlas savu pārstāvi. «Nav pamata domāt, ka dalībnieks būtu jāizvēlas citādi, jo «PeR» Latviju pārstāvēja godam,» aģentūrai BNS rezultātu komentēja LTV valdes loceklis programmas attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs.

Jau ziņots, ka šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā sestdienas vakarā Zviedrijas pilsētā Malmē uzvarēja Dānijas pārstāve Emmelija de Foresta ar dziesmu «Only Teardrops» («Tikai asaras»).

Valstu balsojumā dziesma «Only Teardrops» saņēma 281 punktu. Otrajā vietā valstu balsojumā ierindojās Azerbaidžānas pārstāvis Farids Mammadovs ar dziesmu «Hold Me», kas saņēma 234 punktus, bet trešajā vietā palika Ukrainas pārstāve Zlata Ogņeviča ar dziesmu «Gravity», kas ieguva 214 punktus.

Latvija, tāpat kā pārējās 12 valstis, kas neiekļuva finālā, balsoja par Eirovīzijas finālistēm, savus 12 punktus atdodot par Krievijas pārstāvi Dinu Garipovu, kas izpildīja dziesmu «What If». Desmit punktus no Latvijas saņēma Igaunijas dziesma, bet astoņus punktus - Norvēģijas pārstāvis.

Komentāri (326)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu