Fotoreportāža: Muzeju nakts 2013 (24)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar visā Latvijā jau devīto reizi norisinājās Muzeju nakts pasākumi. Šoreiz Muzeju nakts tematika bija īpaši saistīta ar zaļo krāsu, kas simbolizē mežu, atjaunotni un harmoniju.

Eiropas muzeju akcijā Muzeju nakts šogad piedalās aptuveni 120 Latvijas muzeju, kā arī citas kultūrvēsturiskas institūcijas. Pirmo reizi akcijā piedalās gan muzeji Rīgā, gan Latvijas novados, piemēram, VEF Vēstures muzejs, Rīgas Pašvaldības policijas ekspozīcija, Latvijas Universitātes Pedagoģijas muzejs, Žaņa Lipkes memoriāls Ķīpsalā un Eižena Finka piemiņas māja. Pirmo reizi Muzeju nakts viesus uzņem Alojas muzejs, Kleperu Meža, medību un senu lietu muzejs-privātkolekcija, padomju laika slepenais bunkurs Līgatnē, Puikules muiža, Daugavpils skrošu rūpnīcas muzejs un Šokolādes muzejs Pūrē.

Piemēram, Saeimas namu Muzeju naktī apmeklēja vairāk nekā 4000 apmeklētāju, informēja Saeimas preses centrā.

Muzeju naktī piedalās arī dažādas valsts pārvaldes iestādes, bibliotēkas, teātri. Saeimas nams pasākumā piedalījās jau ceturto reizi.

Foto: TVNET

Saeimā varēja apskatīt ne tikai parlamenta interjeru un sēžu zāli, bet arī vairākas izstādes. Ekspozīcija «Videi draudzīgs parlaments. Papīra mūžs», parlamenta Balsošanas zālē sestdienas vakarā bija apskatāma uzņēmuma «Latvijas Valsts meži» un dabas fotogrāfa Andra Eglīša fotogrāfiju izstāde, bet Saeimas bibliotēkā - izstāde «Vispārējiem latviešu dziedāšanas svētkiem - 140».

Šī gada Muzeju nakts vienojošā tēma bija «Zaļā krāsa – mežs».

«Muzeju nakts» ir starptautisks Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu