Šodien notiek Rīgas maratons (88)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien, 19. maijā, norisināsies grandiozais «Nordea» Rīgas maratons. Šajā maratonā piedalīsies vairāk nekā 22000 dalībnieku no vairāk nekā 60 pasaules valstīm, dalībniekiem startējot 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distancēs.

No vairāk nekā 20000 skrējēju lielāko popularitātes pieaugumu 2013.gadā piedzīvojusi 10 km distance, kurā kopumā piedalīsies vairāk nekā 4000 skrējēju.

Arī maratona un pusmaratona distanču dalībnieku skaitam vērojams būtisks pieaugums – abās garajās distancēs kopā svētdien startēs ap 4500 skrējēju. Vidējo un garo distanču izaugsme nebūtu iespējama bez 5 km distances, kas katru gadu pulcē tūkstošiem veselīga dzīvesveida cienītājus, iesācējus, kuriem skriešana pēc pamēģināšanas kļūst par dzīvesveidu. Arī 2013.gadā 5 km distance būs vispopulārākā, pulcējot vairāk nekā 11 000 dalībnieku.

Jālieto šķidrums

Organizatori iesaka jau laicīgi padomāt un sagatavoties iespējamam karstajam laikam svētdien, 19.maijā.

Skrējienam jāsagatavo maksimāli viegls, vēlams speciāli skriešanai, sviedru un mitruma aizvadīšanai paredzēts apģērbs, kā arī spilgtas saules gadījumā – ķermeņa aizsargkrēms. Ieteicams neaizmirst par ūdens lietošanu pietiekamā daudzumā gan pirms sacensību dienas un starta, gan trasē un finišā, kā arī izvēlēties karstajam laikam atbilstošu ātrumu, nepieciešamības gadījumā pārejot uz iešanu, soļošanu vai tipināšanu.

12 punktos maratona trasē un finišā kopā būs pieejami vairāk nekā 55 000 litru ūdens, 5000 litru sporta dzēriena «Isostar», tūkstošiem apelsīnu un banānu, sūkļi sevis atsvaidzināšanai, kā arī 20 mūzikas punkti un skatuves skrējēju un līdzjutēju uzmundrināšanai gan t.s. Kultūras kilometrā centrā, gan visā trasē.

Ierašanās starta zonā 19.maijā

Pamatojoties uz tiesībsargājošo institūciju norādījumiem, šogad Krastmalā tiks ieviesta apmeklētāju un dalībnieku plūsmas kontrole.

11.novembra Krastmalas starta zonā dalībnieki varēs nokļūt no Vanšu tilta puses un Rīgas Tehniskās universitātes puses, no Pils laukuma puses pa Poļu gāti, no Vecrīgas pa Bīskapa gāti, Miesnieku ielu, Jaunielu un Kaļķu ielu. Pasākuma teritorija, kā arī mantu glabātuve, kas atradīsies Pils laukumā, darbosies jau no plkst. 6:30 rītā.

Skrējiena dalībnieki tiek aicināti uz pasākumu neņemt liekas mantas un ierasties laicīgi, lai bez lieka stresa ieņemtu vietas savos starta koridoros – 42 km un 21 km distance startēs plkst. 08:30, 10 km distance - plkst. 12:30, bet 5 km distance - plkst. 13:30.

Saņēmis prestižo kvalifikācijas zīmi

Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991.gada. 2012.gadā pasākums pulcēja 18 180 dalībnieku no 59 pasaules valstīm. Nordea Rīgas maratons ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) «Bronzas» kvalifikācijas zīmi (Bronze Label). Nordea Rīgas maratons atzīts par Rīgas gada sporta notikumu 2012.Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra NECom.

Komentāri (88)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu