Depardjē Putinu salīdzina ar Jāni Pāvilu II (63)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas pilsonību ieguvušais franču kinoaktieris Žerārs Depardjē salīdzinājis Krievijas prezidentu Vldimiru Putinu ar bijušo Romas pāvestu Jāni Pāvilu II, uzsverot, ka bijušais Valsts drošības komitejas (VDK) aģents ir īstais cilvēks, kāds Krievijai vajadzīgs kā līderis.

Laikrakstā «Komsomoļskaja pravda» sestdien publicētā intervijā Depardjē pauda lepnumu par Putina paveikto 13 gados, kopš viņš Krievijā ir pie varas.

«Man ir daudz draugu Krievijā, piemēram, Putins,» sacīja aktieris.

«Pateikšu, ko domāju par Putinu. Krievijas tautai ir nepieciešams tieši tāds cilvēks - ar krievu temperamentu. Putins mēģina cilvēkos atgriezt kaut nelielu cieņu,» viedokli pauda Depardjē.

Viņš piebilda, ka «manā uztverē viņš ir kā [bijušais Francijas prezidents] Fransuā Miterāns vai pāvests Jānis Pāvils II. Es to nekad iepriekš žurnālistiem neesmu teicis, bet tā es domāju».

Jāņa Pāvila II nostāja bija stingri noskaņota pret komunistiem. Viņš bija viens no cilvēkiem, kas saistāms ar rietumnieciski noskaņotās kustības «Solidaritāte» rašanos viņa dzimtajā Polijā pagājušā gadsimta 80.gados.

Pats Putins gan Padomju Savienības sabrukumu ir nodēvējis par vienu no lielākajām 20.gadsimta ģeopolitiskajām traģēdijām. Savukārt Krievijas opozīcija vaino Putinu par nepietiekamu diktatora Josifa Staļina režīma pastrādāto noziegumu atspoguļojumu un nosodījumu.

Intervijā Depardjē dedzīgi noliedza, ka Krievijas pilsonības pieņemšana bija sabiedrisko attiecību gājiens, lai atjaunotu aktiera karjeru.

«Tas ir vienkārši smieklīgi,» viņš sacīja lasītāju iecienītajam Krievijas tabloīdam. «Man ir vairāk nekā 200 filmu. Kam gan ar tādu skaitu vajag sabiedriskās attiecības?» viņš retoriski pajautāja.

Depardjē atkārtoti paskaidroja, ka Franciju bija spiests pamest, jo nespēja sadzīvot ar Francijas prezidenta Fransuā Olanda īstenoto politiku. Viņš atzina, ka komfortablāk dzimtenē juties, kad pie varas bija iepriekšējais prezidents Nikolā Sarkozī.

«Man patika Sarkozī, jo ikviens bija pret viņu,» paziņoja Depardjē.

Aktieris gatavojas savas jaunās asa sižeta filmas «Tirkīzs» («Birjuza») uzņemšanai Čečenijas galvaspilsētā Groznijā. Filmā piedalīsies arī britu aktrise Liza Hērlija, kā arī krievu, itāļu un franču aktieri.

Depardjē stāstīja, ka filmas darbība risinās mūsdienu Krievijā, Čečenijā, bet filmēšana notiks Maskavā un Groznijā angļu valodā.

Bez pēdējā laika strīda ar Francijas valdību par mēģinājumiem noteikt 75% ienākumu nodokli tiem, kas gadā pelna vairāk par vienu miljonu eiro (700 tūkstošiem latu), 64 gadus vecais Depardjē, kurš nodarbojas arī ar vīnu ražošanu, vairākkārt nonācis nepatikšanās, kas ir saistītas ar alkohola lietošanu.

Viņš novembrī paziņoja, ka Francijas valdības plānu palielināt nodokļus bagātniekiem dēļ pārceļas uz dzīvi Beļģijā, bet pēc tam atteicās no Francijas pilsonības, pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina piedāvājuma kļūstot par Krievijas pilsoni.

Komentāri (63)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu