Emīls - mazais rokenrola princis!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

LNT šova "Mazo dziesmas Latvijai" vienpadsmitgadīgais dalībnieks Emīls Mangulis paralēli mācībām Ogres pamatskolā cītīgi apmeklē arī Ogres mūzikas skolu, basketbola skolu un vokālo studiju. Bez dziedāšanas Emīlam ļoti patīk spēlēt arī basketbolu, taču puikas dzīves lielākais sapnis ir koncertēt pa visu pasauli un vadīt pašam savu muzikālo šovu.

Zēna talants un vēlme dziedāt vainagojušies ar panākumiem – 2008.gadā dziedājis Gavrošas lomu mūziklā „Les Miserables”, ar grupu „The King Boys” bijis finālists konkursā ”New wave juniors 2010”, kā arī bijis daudzu citu vokālo konkursu laureāts.

Kā izlēmāt pieteikties šovā? Kā ideja tā bija?

Par šovu uzzinājām svētdienā, bet pirmdien jau bijām uz noklausīšanos. Par šovu mums paziņoja Evitas Zālītes kolēģe un mūsu draudzene Ilona Bagele. Piedalīties vai ne šaubu nebija nevienam ģimenes loceklim, jo mums jau ir pieredze un

zinājām, ko dod mūziķim parādīšanās televīzijā.

Ļoti svarīgu lomu nospēlēja ziņa, ka 11 raidījumus nebūs izbalsošanas!

Kurš pirms uzstāšanās uztraucas vairāk - mazais vai vecāki?

Emīls pirms katra izgājiena uz skatuves uztraucas joprojām, bet, tikko sākas priekšnesums, šis uztraukuma adrenalīns rada pareizo spriedzi, lai ar pilnu atdevi savu pozitīvo lādiņu dotu skatītājiem un tikpat saņemtu arī atpakaļ. Līdz šim tas arī ir izdevies, un Emīls ir sapratis, ka tas viņam arvien vairāk sāk patikt. Vecākiem savukārt uztraukums par to, vai būs pietiekami labi piemeklējuši dziesmu un tonalitāti, izveidojuši pareizo tēlu, kustības utt., jo mamma Linda rūpējas par to, ko skatītāji redzēs uz skatuves, bet tētis Artūrs - par to, ko dzirdēs.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Kā izvēlaties dziesmas?

Tas, ar kādu atdevi Emīls strādā priekšnesuma laikā, liek mums, vecākiem, saprast, ka mūsu iejaukšanās viņa noskaņošanās procesā diži nav nepieciešama, bet viss grūtākais darbs tiek paveikts mēģinājumos, kuros gan bieži vajadzīgs uzmundrinājums... Vai arī stingrāks vārds! Protams, kopīgi pirms priekšnesuma mazliet viens otru uzmundrinām. Galvenais mūsu mērķis ir piedāvāt un sagatavot Emīlam tādu dziesmu, lai viņam pašam to ļoti gribētos dziedāt, un tas arī kalpo par uzmundrinājumu!

Ko esat no žūrijas ieteikumiem jau ņēmuši vērā?

Konkursos ir tāda specifika, ka klausītājs un žūrija gaida pārsteigumu! Viens stils, pat ja tas ir ļoti labs, tomēr pēc trešās reizes var apnikt, tāpēc liekam lietā visu, ko mākam paši... Emīls līdz šim vairāk dziedājis ātras un trakulīgas dziesmas, bet, ceram, būsiet pamanījuši, ka repertuārā parādās dziesmas, kurās jau vajadzīgas arī klasiskās dziedāšanas iemaņas... Emīlam labi padodas arī dažādu instrumentu spēle, aktiermeistarība un dažādas cita veida sportiskas aktivitātes, tāpēc to visu mēģinām atspoguļot arī uz skatuves! Jāteic, ka

Emīls ir ļoti avantūristisks un gatavs visu laiku eksperimentēt!

Apliecināt sevi arvien jaunā stilā, tēlā un vokālajā varēšanā, jo šis nu ir tas labākais brīdis, kad to darīt!

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Tā kā žūrijai bērni jāvērtē 11 nedēļas, tad galvenais, lai konkursa beigās kopsummā rezultāts tiešām būtu tāds, kādu viņi paši gribētu! Mūzikas vērtēšana vienmēr ir bijusi mazliet subjektīva - katrreiz kāds ir zaudētāja lomā! Taču uzskatām, ka žūrija ir ļoti profesionāla un mēs katrreiz varam kādu labu atziņu sev paņemt līdzi, arī ja tā ir kritiska.

Kas ir tas, ar ko jūsu mazais solists atšķiras no pārējiem bērniem?

Pateikt, ka tieši ar to atšķiras, ir grūti, bet spilgtas iezīmes gan ir - ļoti liela pašatdeve uz skatuves! Emīls pēc priekšnesuma ir kā ar pozitīvu lādiņu uzlādēts, kas ir gandrīz vai pats svarīgākais! Emīlam ir ne vairs tik bērnišķīgs, bet jau jauneklīgs šarms, ļoti laba humora izjūta un laba komunicēšanās spēja!

Ko jums devis ir šovs?

Jaunu, spilgtu repertuāru, skatuves māksliniekam tik ļoti svarīgo atpazīstamību! Jaunus draugus un spēju ātri mācīties.

Mums kā vecākiem tā ir iespēja vairāk laika veltīt sava dēla talanta kopšanai!
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Kādi ir zēna hobiji, intereses? Kas patīk un kas nepavisam? Kas ir Emīla elki?

Ļoti daudzi sporta veidi. Pirmajā vietā basketbols, tad pludmales volejbols, kalnu slēpošana, riteņbraukšana, galda teniss, peldēšana, sēņošana u.c. Protams, arī mūzika, kur pirmajā vietā dziedāšana, tad dažādu instrumentu spēle. Kā visiem bērniem, patīk arī kompjūterspēles, filmas u.tml., bet, par laimi, virsroka tomēr aktīvam dzīvesveidam, kurā vietu atrod gan ģimene, gan draugi.

Mūzikā ļoti patīk Michael Jachson, Elviss, Keksi, Intars Busulis, The Blues Brothers, Pits Andersons u.c.

Kas ir jūsu ģimenes galvenie stūrakmeņi, kas jūs tur kā saliedētu komandu?

Mūzikā visi ģimenes locekļi ir no pirmās dzimšanas dienas un pat vēl ātrāk, un mūsu kopējās intereses arī mūs visus apvieno. Visiem patīk sportot, muzicēt un ceļot, bet vakaros - vienkārši būt kopā.

Bet pats galvenais – mēs visi cits citu ļoti mīlam.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu